Stanovnicima Babinog vira 90 novih parkirnih mjesta

Novo parkiralište u Babinom viru
(FOTO: Mario Nakić)

14.07.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 16027

Završeni su građevinski radovi u Babinom viru. Stanovnici najbrojnijeg požeškog stambenog naselja dobili su 90 novih parkirnih mjesta raspoređenih na 3 parkirališta u ulicama Vladimira Nazora i Miroslava Krleže. Grad Požega izdvojio je u tu svrhu 300.000 kuna. Iako na stranici Grada Požege opravdavaju ovu investiciju potrebama građana, u stvarnosti nije popunjeno ni 10 posto novih kapaciteta.

Za novi kružni tok u centru grada, na križanju ulica Republike Hrvatske, Stjepana Radića, Dr. Franje Tuđmana i Kamenita vrata, izdvojit ćemo oko milijun kuna, a radovi će trajati otprilike mjesec dana.

Među ostalim građevinskim radovima je konačno dovršavanje krovišta na zgradi Gradske knjižnice i čitaonice. Za krovište je Ministarstvo kulture osiguralo 2,5 milijuna kuna, a još dva milijuna predviđena su za uređenje unutrašnjosti zgrade. Dosad je u ovu zgradu uloženo 6,7 milijuna kuna.


Najavljeni su i radovi na novim zdencima uz vodotok Dubočanke. Oni bi trebali dati dodatnih 45 litara vode u sekundi. Hrvatske vode uložit će oko 5,7 milijuna kuna u projekt koji bi trebao popraviti stanje sustava vodoopskrbe na požeškom području.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI