Lucić: Radnici ostaju raditi u dvije nove tvrtke

Franjo Lucić
(FOTO: Vjeran Blašković)

13.07.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 15132

Nakon što je prekjučer otvoren stečaj u tvrtki Tofrado, vlasnik Franjo Lucić, gradonačelnik Pleternice i saborski zastupnik HDZ-a, rekao je kako 150 radnika ostaje raditi u dvije nove tvrtke - Elvio proizvodnji i Tofrado trgovini.

- Još 1. prosinca prošle godine radnici su počeli raditi u dvije tvrtke. Elvio proizvodnja radi za 100 postotni izvoz, a u Tofrado trgovinu preseljen je dio proizvodnje od metala, rekao je Franjo Lucić na konferenciji za novinare dodavši kako u Tofradu nitko nije ostalo bez posla.

Pojašnjava kako je 2008. godine, kada se krajnji razmjeri ekonomske krize još nisu vidjeli, u Tofrado uloženo 25 milijuna kuna. No, uslijedila je kriza i pad potražnje što je značajno smanjilo prihode tvrtke, a to je dovelo do problema, rekao je Lucić govoreći o razlozima koji su odveli tvrtku u stečaj.


Izmirene sve obveze prema radnicima


- Do 4. mjeseca ove godine izvršili smo 90 posto plaćanja prema dobavljačima, a prema radnicima podmirene su sve obaveze. Dug prema dvije poslovne banke namirit će se prodajom nekretnina, jer banke nad njima imaju upisanu hipoteku, izjavio je Lucić rekavši kako je u cijeloj priči on kao vlasnik Tofrada najveći gubitnik, ali da se s tim pomirio.

Rekao je kako su Hrvatskim šumama nudili nekretninu za pokriće nastalog duga, ali da ponuda nije prihvaćena.

Nastavak proizvodnje u dvije tvrtke

Tvrtka Elvio proizvodnja je u talijanskom vlasništvu, a smještena je u hali bivšeg Oropleta. Proizvodnja je bazirana na elementima od hrasta kitnjaka za građevinsku stolariju, a izvozi se najviše u Francusku. Saznajemo kako u pilani i proizvodnji radi ukupno 50 radnika.

Tvrtka Tofrado trgovina preuzela je dio proizvodnje bivšeg Tofrada, a u sklopu nove tvrtke odvija se i proizvodnja barrique bačvi. Uz to, tvrtka se i dalje bavi prodajom građevinskog materijala.


Pogon Elvio proizvodnje d.o.o.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI