Tofrado u stečaju: Neizvjesna sudbina 150 radnika

Tofrado - ulaz u proizvodni pogon u Pleternici
(FOTO: Vjeran Blašković)

12.07.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 16417

Pleternička tvrtka Tofrado d.o.o. od jučer je u stečaju. Tako je odlučio Davorin Pavičić, stečajni sudac u Slavonskom Brodu nakon prijedloga koji je sudu uputio dosadašnji direktor Drago Lucić. Za stečajnog upravitelja imenovan je Jozo Perić iz Velike.

Tofrado je početkom 90-ih osnovao Franjo Lucić, sadašnji gradonačelnik Pleternice, saborski zastupnik i predsjednik požeško-slavonske organizacije HDZ-a. Tvrtka je zapošljavala oko 150 radnika, ali su mnogi od njih tijekom zadnjih mjeseci zbog problema s isplatom plaća dali otkaz ili su raskinuli ugovor sporazumno s poslodavcem. Poduzeće se bavi proizvodnjom i trgovinom različitog metalnog, građevinskog i vinogradarskog materijala i alata, te proizvodnjom bačvi od hrastovine.

Račun tvrtke u blokadi je od 30. studenog prošle godine, a trenutačni iznos u blokadi računa je oko 43 milijuna kuna.


Obveze prema dobavljačima su oko 24 milijuna, a potraživanja od kupaca iznose oko 11 milijuna. Nekretnine tvrtke također su opterećene dugovima. Strojevi, oprema i vozila koja se nalaze u popisu dugotrajne imovine vrijede oko 35 milijuna kuna.


Zbog nesposobnosti plaćanja, nepodmirenih obveza prema bankama i prezaduženosti donesena je odluka o pokretanju stečajnog postupka, stoji u rješenju Trgovačkog suda u Osijeku, Stalne službe u Slavonskom Brodu.

Stečajni upravitelj Jozo Perić zasad ne može ništa reći o budućnosti firme, dok ne snimi situaciju. Rekao je da će više znati sljedećeg tjedna.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI