Radna akcija: Mladi iz Alaginaca sami uređuju igralište

Radna akcija u Alagincima
(FOTO: Čitatelj)

10.07.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 10424

Mladi stanovnici Alaginaca pokraj Požege svake godine samoinicijativno i o vlastitom trošku provode akciju unapređenja svoga okoliša i društvene infrastrukture. Tako su lani vlastitim sredstvima kupili i postavili tri ljuljačke i dvije klackalice, a ove godine su izbetonirali prostor ispod nedavno postavljene nadstrešnice.

- U našem selu od ukupno 200-tinjak stanovnika preko 40 posto čine mlađi od 30 godina. Budući da su Alaginci prigradsko naselje u koje se slabo ulaže, moramo sami raditi da si podignemo životni standard. Za Dan državnosti organizirali smo malonogometni turnir koji je bio uspješan i na njemu smo zaradili 1.600 kuna. Uz to, dobavljači su nam izašli u susret s materijalom - rekao je Dragan Borevac, predsjednik Mjesnog odbora Alaginci.




Akcija uređenja igrališta prošla je uspješno, timski rad za mlade mještane je zabavan i zanimljiv. Nakon posla, svi su se počastili pečenkom i pićem, a oni koji su još imali snage odigrali su pola sata malog nogometa.




Sljedeće godine planiraju nastaviti akciju nabavkom mreža koje će postaviti iza golova na malonogometnom igralištu. Tražit će i pomoć od Grada za izradu projektne dokumentacije za društveni dom koji bi izgradili na gradskom zemljištu u produženju igrališta.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI