Radna akcija: Mladi iz Alaginaca sami uređuju igralište

Radna akcija u Alagincima
(FOTO: Čitatelj)

10.07.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 10413

Mladi stanovnici Alaginaca pokraj Požege svake godine samoinicijativno i o vlastitom trošku provode akciju unapređenja svoga okoliša i društvene infrastrukture. Tako su lani vlastitim sredstvima kupili i postavili tri ljuljačke i dvije klackalice, a ove godine su izbetonirali prostor ispod nedavno postavljene nadstrešnice.

- U našem selu od ukupno 200-tinjak stanovnika preko 40 posto čine mlađi od 30 godina. Budući da su Alaginci prigradsko naselje u koje se slabo ulaže, moramo sami raditi da si podignemo životni standard. Za Dan državnosti organizirali smo malonogometni turnir koji je bio uspješan i na njemu smo zaradili 1.600 kuna. Uz to, dobavljači su nam izašli u susret s materijalom - rekao je Dragan Borevac, predsjednik Mjesnog odbora Alaginci.




Akcija uređenja igrališta prošla je uspješno, timski rad za mlade mještane je zabavan i zanimljiv. Nakon posla, svi su se počastili pečenkom i pićem, a oni koji su još imali snage odigrali su pola sata malog nogometa.




Sljedeće godine planiraju nastaviti akciju nabavkom mreža koje će postaviti iza golova na malonogometnom igralištu. Tražit će i pomoć od Grada za izradu projektne dokumentacije za društveni dom koji bi izgradili na gradskom zemljištu u produženju igrališta.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI