Velika primjer drugima: Djeca besplatno uče plivati

Škola plivanja u Velikoj
(FOTO: Vjeran Blašković)

03.07.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 12197

- Ovoga nema nigdje u okruženju. Postoje škole plivanja, ali sve one naplaćuju rad s djecom, ovo je jedina za koju znam da je za roditelje besplatna - rekao je profesor kineziologije Zoran Dorontić, koji vodi školu plivanja u Velikoj. Dodaje da bi po propisima svaki osnovnoškolac iz škole trebao izaći kao plivač, ali da to često nije slučaj.

On i kolegica, također profesorica kineziologije Ivana Hoffman, vode oko 110 djece u veličkoj školi plivanja koju u potpunosti financira Općina Velika. Troškovi koje općina snosi su oko 6.000 kuna za rad profesora te 4.000 kuna za bazene.

Djeca su podijeljena u 3 grupe, ovisno o dosadašnjem plivačkom iskustvu. U školi ima djece koja su već solidni plivači i koji se ne boje vode, ali i onih, priča nam profesor Dorontić, koji se još uvijek pomalo boje vode.


Mali plivači Ivica Pavić iz Velike te Kristijan Šarić i Antonio Čokrlić kažu nam da se odlično zabavljaju, a da već pomalo plivaju kao veliki. Kažu nam da će nakon usavršavanja plivačkih tehnika vježbanje nastaviti na moru.


Mama Marina Čorić na bazene je dovela 6-godišnje blizance Ivana i Antonia. - Već drugu godinu su u školi, jedan već zna plivati, ali drugom još treba vježbe. I oni su u početku bili malo suzdržani u vodi, ali sada je već sve lakše, priča majka Marina koja kaže kako će klinci školu plivanja praktično odrađivati i na moru -  u blizini Splita.












Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI