Đakovčani spajaju klubove: Lipik ipak ostaje u 3. HNL

19.06.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9840

Zahvaljujući prvenstveno inicijativi Đakovčana da spoje svoja dva kluba u jedan, Požeško-slavonska županija će po svemu sudeći sljedeće sezone imati tri predstavnika u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi.

Kako doznajemo, sinoć je održan sastanak Inicijativnog odbora za osnivanje novog nogometnog kluba koji spaja dva đakovačka trećeligaša: NK Đakovo i NK Croatia. Klub bi se trebao zvati NK Đakovo Croatia. To znači da će u 3. HNL ostati mjesto za još jedan klub pa tako NK Lipik, koji je bodovno bio prošle sezone zadnji na ljestvici među klubovima koji su odigrali prvenstvo do kraja, ipak ostaje u 3. HNL i ne ispada u Županijsku ligu.

Početak procesa spajanja đakovačkih klubova potvrdio nam je Željko Bel, tajnik Županijskog nogometnog saveza Osječko-baranjske županije koji je prisustvovao sinoćnjem sastanku u Đakovu.


- Bio je to inicijativni odbor, a 26. lipnja bi se trebala održati osnivačka skupština nakon koje ćemo sa sigurnošću znati hoće li se Croatia i Đakovo spojiti. Međutim, ovo je početak tog procesa. Ukoliko dođe do njihova spajanja, Lipik ostaje u 3. ligi - potvrdio je Bel.


Uz pleterničku Slaviju i požešku Slavoniju, koja je ove godine izborila ulazak u 3. ligu, Lipik je treći predstavnik naše županije koji će vjerojatno i sljedeće sezone igrati u tom rangu. Ostanak Lipika u 3. HNL znači i ostanak NK BSK Buk u 1. ŽNL te ostanak NK "Slaven" iz Gradca u 2. ŽNL.

- Mislim da je svakako za našu županiju i nogomet dobro da imamo više predstavnika u višem rangu, ali igranje u tom rangu znači i obvezu. Znači da će Lipik morati igrati barem na nivou kako je igrao prošle sezone, ako ne i bolje - komentirao je za 034portal Željko Mitrović, tajnik Požeškog sportskog saveza.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI