Još ništa od kupališta: Odbijen projekt uređenja jezera

Jezero u Novom Zvečevu
(FOTO: UŠRIDR Požega)

09.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 10307

Zvečevačko jezero, nekad popularno kupalište i Končarovo odmaralište u Novom Zvečevu na brestovačkom području danas je samo donekle uređen ribnjak, a od najavljenog kupališta ove godine izgleda neće biti ništa.

Nisu im prošli projekti

- Mi smo uredili koliko smo mogli, ali za nastavak nemamo potrebna sredstva. Kandidirali smo tri projekta za EU-fondove, projekti nam nisu odobreni pa novca nema - objasnio je Zoran Buranji, predsjednik Udruge sportskih ribolovaca invalida Domovinskog rata Požeško-slavonske županije.


Buranjijeva udruga je, naime, dobila u koncesiju jezero čiji je vlasnik zagrebačka tvrtka Končar-elektroindustrija d.d. Podsjetimo, Buranji je prije godinu dana u razgovoru za 034portal najavio kako će ove godine zvečevačko jezero opet biti kupalište i turističko odredište.


"HDZ je dijelio svojima"

- Stručni ljudi su izradili projekte, koji uključuju uređenje ribogojilišta, okoliš jezera s raznim zabavno-sportskim popratnim sadržajima te šetnicu, sveukupne vrijednosti oko 150.000 kuna. Prijavili smo ih za program "Zelena brazda". Samo smo dobili obavijest da nijedan naš projekt nije prošao.

Razlog odbijanja projekata za EU-fondove predsjednik UŠRIDR Požega vidi u politici.

- Naravno, politika je tu igrala veliku ulogu. To su HDZ-ovci dijelili novac sebi i svojima. Kandidirat ćemo se opet i ove godine i vjerujem da će ovoga puta projekti biti odobreni pa ćemo moći realizirati planove - dodaje Buranji.

Svatko može doći, ali treba se najaviti

Njegova je udruga tijekom prošle godine jedan dio uređenja prostora i sama napravila. Ulazak na jezero je besplatan, ali poželjno je da im se posjetitelji unaprijed najave. Svi zainteresiran za posjet mogu se javiti Zoranu Buranjiju na mob. 095-915-2439.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI