Andersen za Dan dječje knjige

Izložba - Andersen u Gradskom muzeju Pakrac
(FOTO: Gradski muzej Pakrac)

08.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8244

Pakračani su jučer obilježili Međunarodni dan dječje knjige otvorenjem izložbe "Dobra večer, gospodine Andersen!" u Gradskom muzeju. Izložbu su organizirali Gradska knjižnica i čitaonica i Gradski muzej, a gosti iz Bjelovara predstavili su legendarnog danskog bajkopisca Hansa Christiana Andersena i njegova djela. Autorica ove izložbe je Silvija Sitta iz Gradskog muzeja Bjelovar.

- Prilika je ovo za upoznavanje sa Andersenom njegovim stvaralaštvom ali i prilika za popularizaciju dječje književnosti i dječje knjige, rekla je Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja u Pakracu.

Sinoć je na otvorenju izložbe bio prisutan i Danski veleposlanik Bo Erik Weber sa suprugom koja je tijekom otvorenja pročitala dio iz Andersenove priče "Princeza na zrnu graška" na danskom jeziku.


Muzej i knjižnica pripremaju i sljedeće programe odnosno radionice u sklopu izložbe kojom će dječju knjigu i priču pokušati približiti djeci:


11.04.ponedjeljak, 18.00h Gradska vijećnica-projekcija crtanog filma Snježna kraljica

12.04.utorak, 18.00h Muzej grada Pakraca-likovna radionica "Ilustriraj Andersena"

13.04. srijeda, 17.00h Muzej grada Pakraca-kreativna likovna radionica izrade motiva iz Andersenovih bajki "Oblikujmo papir"


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI