Berba paprike u tijeku: Očekuju prinos od 250 tona (foto)

Berba paprike u dobrovačkom stakleniku
(FOTO: Mario Barać)

20.04.2012. | Mario Barać
Pregleda: 14738

U staklenicima zagrebačke tvrtke „MBM Lučko“ u Dobrovcu nadomak Lipika u tijeku je berba paprike babure, sorta Vedrana, koja je sredinom veljače zasađena na oko 1,5 hektar novoobnovljenih staklenika.

- Papriku beremo konstantno, ovisno kako bilje rode, svaka 2 do 3 dana. U tijeku je berba prve etaže, a berba će trajati sve do listopada kada se stare biljke skidaju i u veljači ide novi rasad, pojasnila je Marijana Mlinar, tehnolog u proizvodnji.




U staklenicima je zasađeno 49.000 biljaka, a Mlinar očekuje ukupan prinos od 250 tona.


Najkvalitetniji plodovi ove vrste paprike na tržištu postižu cijenu između 25 i 27 kuna, a građani još uvijek nemaju mogućnost kupovine paprike u Dobrovcu, u maloprodaji iako se i o tome razmišlja.



Uz 13 stalno zaposlenih radnika, sezonski posao na branju paprike pronašlo je još 5 ljudi koji rade ovisno o potrebama. Paprika je namijenjena hrvatskom tržištu, uglavnom velikim trgovačkim lancima.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI