Loše izvedeno: Cestar skida novi asfalt u Osječkoj

Danas se skida gornji sloj asfalta
(FOTO: Vjeran Blašković)

19.04.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 19311

Na tri stotine metara nedavno asfaltirane Osječke ulice tvrtka Cestar iz Slavonskog broda započela je sa skidanjem gornjeg habajućeg sloja asfalta, a sutra će, ako dozvole vremenski uvjeti biti postavljen novi asfalt.

Razlog skidanja novog asfalta su loše izvedeni radovi asfaltiranja, a sav trošak skidanja i novog asfaltiranja snosi tvrtka Cestar.


Osječka ulica tijekom današnjih radova


- Nadzorni inženjer ustanovio je da gornji sloj postavljenog asfalta (4 cm) ne odgovara ravnosti tj. tehničkim uvjetima propisanima za državne ceste. Negdje na lokalnim cestama to bi bilo sasvim u redu, ali na ovoj cesti nije - rekao je Nenad Čer, voditelj slavonskobrodske ispostave Hrvatskih cesta.


Dodao je kako će sav trošak novoga asfaltiranja podmiriti izvođač radova tvrtka Cestar, a da se radi o 180 tona asfalta kojemu je cijena 550 kuna po toni što iznosi 99.000 kuna samo za asfalt.

Kao razloge zašto je cesta nakon asfaltiranja ostala neravna Čer navodi niske temperature koje bile pri postavljanju asfalta.
- Pogodno vrijeme za asfaltiranje je kada temperatura iznosi minimalno 15 stupnjeva Celzijusevih, a najbolje je kada su vani ljetne temperature, rekao je Čer.

Ako vrijeme sutra dozvoli asfaltiranje promet će biti preusmjeravan okolnim prometnicama. Potvrda je to da su svi naši čitatelji koji su komentirali da je cesta loše asfaltirana bili u pravu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI