Obala Bjelokosti: Steže se obruč oko bivšeg predsjednika

Obala Bjelokosti na karti
(FOTO: ilustracija)

06.04.2011. | Sky News / M. Nakić
Pregleda: 10620

Vojnici privrženi Alessaneu Ouattari stežu obruč oko palače u kojoj se skriva Laurent Gbagbo, sada već praktički bivši predsjednik Obale Bjelokosti, javlja Sky News.

Gbagbo nema kamo pobjeći, a suprotna strana ne pristaje na pregovore o njegovu izručenju. Francuska je vojska, koja drži zračnu luku u glavnom gradu Abidjanu, potvrdila kako se vode borbe između politički opredjeljenih vojnih frakcija u blizini same Gbagbove rezidencije, ali Francuzi tvrde kako se oni ne miješaju u unutarnje sukobe među stanovnicima ove zemlje.

Podsjetimo, sukob je započeo nakon predsjedničkih izbora održanih u studenom, na kojima je pobijedio Alessane Ouattara, no dotadašnji predsjednik Gbagbo odbio je napustiti položaj i predsjedničku rezidenciju. To je značilo početak građanskog rata jer dobar dio državne vojske prešao je na stranu Ouattare. Njihova je frakcija sada došla do samog kraja osvajanja zemlje, a bivši je predsjednik u okruženju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI