Velički roditelji se ujutro okupljaju ispred Općine

Vlado Boban, načelnik Općine Velika
(FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL)

10.04.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9345

Problemi uzrokovani borbom suparničkih autoprijevoznika i inspekcijskim izbacivanjem autobusa Slavonija busa iz prometa doveli su do toga da srednjoškolci s područja općina Velika i Jakšić nemaju kako ići u školu. Roditelji iz Velike odlučili su se okupiti sutra ujutro oko 7,30 sati i izraziti svoje nezadovoljstvo situacijom ispred zgrade Općine u Velikoj.

- Roditelji su sami odlučili da se okupe sutra ispred općine. Osobno ih nisam pozvao da to učine, ali poduprijet ću ih jer imaju pravo na to. Njihova su djeca ostala bez javnog prijevoza do škole, strašno su ogorčeni - rekao nam je Vlado Boban, načelnik općine Velika.

Prosvjed uskoro i u Jakšiću?

Slično je i u Jakšiću, gdje dolaze roditelji kod načelnika i pitaju kako reagirati. Načelnik Ivica Kovačević kaže da će, ukoliko ne bude dogovora s inspektorima, i sam pozvati roditelje na ulicu.


- Ovo nema nikakvog smisla, da inspekcija tako zaustavlja autobuse samo jednog prijevoznika. Nitko mi ne može reći da Općina ne može sufinancirati mjesečnu kartu učenicima, nema toga zakona koji će nama to zabraniti. Ako je jedan prijevoznik povoljniji, i to dvostruko od drugoga, naše je pravo da izaberemo onoga koji je bolji za naše mještane. Općina ne postoji radi sebe, već radi svojih mještana. Osobno sam uvijek za dogovor za stolom, i sutra ćemo razgovarati s predstavnicima Županije jer to je problem puno širi od samog Jakšića. Ako ne bude rješenja za prijevoz naših učenika, morat ću pozvati ljude na ulicu - rekao je Kovačević.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI