Objavljene izborne liste za vijeća požeških mjesnih odbora

Izbori - biračko mjesto na Trgu Sv. Trojstva u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

06.04.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 10375

Gradsko izborno povjerenstvo za požeške mjesne odbore objavilo je prihvaćene kandidacijske liste za predstojeće izbore za vijeća mjesnih odbora koji će se održati 29. travnja. Iako je bilo određenih nepravilnosti na samim lista, sve su otklonjene jučer do 18 sati, a izborno povjerenstvo nije prihvatilo samo listu HDZ-a u Dervišagi.

Saznajemo kako je razlog što prvi prijavljeni na kandidacijskoj listi Darko Puljašić nema prebivalište na području mjesnog odbora. Od predsjednika požeškog HDZ-a Ante Šolića doznajemo kako će žalbu na ovu odluku izbornog povjerenstva uputiti još tijekom dana.

Pojasnio je da je Puljašić prihvaćanje kandidature potpisao 26. ožujka, a da je 29. prijavio prebivalište na području mjesnog odbora. Listu su predali 31. ožujka te smatraju kako je sve u redu, te da će lista HDZ-a biti nakon žalbenog roka prihvaćena i u Dervišagi. Dodao je da će u tom slučaju Marijan Ešegović povući svoju nezavisnu listu.


Najviše kandidacijskih lista ima SDP i to u 35 od 36 mjesnih odbora. Listu nisu prijavili samo u Novom Štitnjaku. HDZ je prijavio 26 lista, HDSSB 17, HSU-HNS 7 te HSS-HSLS 3 liste. Prijavljeno je i 5 nezavisnih lista i to one Kazimira Baloga u mjesnom odboru Babin vir, Maria Gitta u MO Ciglane, Nine Smolčića u MO Orljava, Marijana Ešegovića u MO Dervišaga te Dražena Lončarevića u MO Štitnjak.


Do 27. travnja u 24 sata traje predizborna promidžba, a izbori se održavaju 29. travnja od 7 do 19 sati. Prvi neslužbeni rezultati izbora biti će objavljeni 30. travnja.

Pogledajte sve izborne liste po mjesnim odborima (PDF)

Pogledajte zbirne kandidacijske liste po mjesnim odborima (PDF)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI