Braća Kovačević kreirala novog superjunaka (video)

Braća Kovačević (slijeva): Marijo, Josip Antonio i Marko
(FOTO: Mario Nakić)

05.04.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 17792

Kovačevići neće više biti poznati u Požegi i šire samo kao glazbena obitelj. Ako uz malo sreće i puno pomoći sugrađana, novi video projekt urodi plodom i postigne zapažene rezultate, proslavit će se i po filmu.

Marijo Kovačević, inače frontman grupe "Slijepi putnici", osmislio je, režirao i izradio kratkometražni film "Sun Kid", te ga je prijavio na međunarodni internetski festival kratkometražnog filma "Your Film Festival".

- Radio sam film bez ikakva budžeta, uz pomoć rodbine i prijatelja. Glume moja braća, prijatelji, a i sam glumim glavnog negativca u filmu. Sniman je fotoaparatom - rekao je Marijo.


Glavnu ulogu glumi Marijev mlađi brat, 12-godišnji Josip Antonio Kovačević.


Josip Antonio boluje od Downovog sindroma, a za tu se djecu inače kaže da su "djeca sunca" pa je zato takav naziv filma. On je zapravo anđeo koga je Bog poslao da spasi ljude od jedne tvrtke koja ih pomoću čipova želi kontrolirati i na koncu uništiti. Među glumcima su i Marko i Ana Marija Kovačević, Biljana Barukčić, Marko Komušanac i mnogi drugi. Autor glazbe je opet Marijo Kovačević, a uglavnom se radi o instrumentalima pjesama Slijepih putnika.



- Nekad sam imao ideju napraviti parodiju na supermana, ali sam ipak odlučio ići s potpuno novom pričom i novim junakom. Mnoge su scene snimljene spontano, nisam imao sve glumce pa su neki slučajno u kadru, bilo je zanimljivo. U zadnji trenutak smo se prijavili na festival i sad čekam, sredinom mjeseca će krenuti glasovanje - ispričao je redatelj.

Pedeset najboljih filmova iz cijelog svijeta ide u finale, a najboljih deset će na kraju biti nagrađeno. Za prvo je mjesto najavljena nagrada od 500.000 američkih dolara.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI