Na Varelovcu traže asfalt: Kad ćemo doći na red?

Stanovnici Ulice dr. A. Schwartza
(FOTO: Mario Nakić)

03.04.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 10269

Čitatelji iz ulice Varelovac i stanovnici nekoliko obližnjih ulica u tom dijelu grada pozivali su nas već nekoliko puta da napravimo reportažu o njima i svakodnevnim problemima s kojima se susreću zbog nedostatka prvenstveno asfalta, ali tu je tek početak njihovih problema. Kako doznajemo, u samoj ulici Varelovac asfalt bi uistinu uskoro trebao biti realnost, ali okolne ulice nisu još u planu. Stanovnicima Ulice dr. Ante Schwartza takvo "djelomično" rješavanje velikog gradskog problema zvanog Varelovac nikako ne odgovara.

- Već pet godina tražimo asfalt i odvodnju oborinskih voda. Kada padne kiša tu je blato i poplava na dnu ulice, a po ljetu gutamo prašinu. Djecu moramo slati skroz do groblja da uče voziti bicikl, ovdje je nemoguće. Automobili su uništeni - požalili su nam se brojni stanovnici Ulice dr. A. Schwartza, koji inzistiraju na potrebi asfalta za sve ulice na tom području.

- Pisala sam gradskoj pročelnici za komunalne djelatnosti Jasminki Vodinelić na e-mail, objasnila sam joj naše probleme i pitala je kada će i kako Grad Požega pristupiti njihovu rješavanju. Još nisam dobila nikakav odgovor - rekla nam je Marija Zubić.


Doznajemo kako se borba za asfalt u Varelovcu vodi već dosta dugo. Tomislav Turković i Mirko Palian su skupljali potpise susjeda i donijeli peticiju u gradsku upravu. Turković kaže da je dobio odgovor da će Schwartzova biti asfaltirana još prije tri godine, ali onda su asfaltirali samo donji dio. Veći dio naselja je ostao u prašini i kamenu. Varelovac i sada živi od obećanja u koja stanovnici sve manje vjeruju.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI