Pavelić: Osjećam se kao zviždač, stvari se nisu pomakle!

Krešimir Pavelić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata
(FOTO: Mario Nakić)

07.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 10296

"Od našeg upozoravanja na nepoštivanje Zakona o pravima hrvatskih branitelja do danas stvari se nisu pomakle s mrtve točke. Hoće li ravnatelj Vukoja biti smijenjen ili ne, to nas ne brine. Više nas brine što naš branitelj, koji je i prema inspekcijskom nalazu trebao biti primljen na radno mjesto portira u Đačkom domu, još uvijek ne radi", rekao je Krešimir Pavelić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije na današnjoj konferenciji za medije.

Podsjetimo, Pavelić je nedavno upozorio kako Mirko Tutić, koji ima status hrvatskog branitelja-dragovoljca nije primljen na natječaju za posao portira u Đačkom domu Požega. Ravnatelj Vlado Vukoja je ondje zaposlio svoga sina. Prosvjetna inspekcija je izdala rješenje kojim utvrđuje da je Tutić trebao imati prednost prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja.

- Osjećamo se kao zviždači. Upozorili smo na nepoštivanje zakona, službe su utvrdile da smo bili u pravu, ali opet nema nikakvih rezultata jer čovjek i dalje ne radi. Hoće li branitelj morati ići na sud da bi se zaposlio? - upitao je Pavelić, dodavši kako bi on, da je djelatnik u državnoj službi, sigurno već poput zviždača u Hrvatskoj dobio otkaz zbog ukazivanja na propuste u javnim ustanovama.


U slučaju zapošljavanja u Domu zdravlja Požeško-slavonske županije Pavelić također nije zadovoljan.


- Ravnatelj Puljašić poziva branitelje da dođu na razgovor, a mi samo tražimo od njega poštivanje zakona. Prema nalazu Ministarstva zdravlja, on je imao dopuštenje primiti troje, a ne petero djelatnika. Pitamo se zašto branitelji, koji su predali svu potrebnu dokumentaciju i dobili rješenje da su primljeni, još uvijek nisu potpisali ugovor i počeli raditi. Ako smo ravnatelju tako dragi, zašto ne zaposli ta tri branitelja koji ispunjavaju sve uvjete?




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI