Inspektori posjetili općine u kojima prevozi Slavonija bus

Slavonija bus i inspekcija
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

25.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 11689

Inspekcija Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture nije stala na isključivanju autobusa Slavonija busa iz prometa, već je posjetila i općine koje su istom poduzeću subvencionirale dio cijene za prijevoz učenika s njihova područja. Potvrdili su nam to Vlado Boban i Ivica Kovačević, načelnici općina Velika i Jakšić.

Bez zapisnika

- Kod mene su bili, pokazali su značke i tražili su sve papire koje Općina ima vezane uz učenički prijevoz. Sve su pregledali, nisu rekli da su išta protuzakonito utvrdili te su otišli. Ja nisam još dobio nikakav izvještaj niti zapisnik. Planiram tražiti od Ministarstva zapisnik njihovog posjeta, jer ovako ispada kao da nisu ni bili - rekao nam je Vlado Boban, načelnik općine Velika.


Nakon Bobana, posjetili su i drugog načelnika koji je dozvolio Slavonija busu prijevoz učenika, a to je Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.


Kaubojska inspekcija

- To meni izgleda kao neka kaubojska inspekcija. Došli su nenajavljeni, rekli su da su inspektori i pokazali značke. Ja sam im rekao dobro, a ja sam načelnik, pa što? Sjeli su, popili piće i to je to. Ništa im nisam dao jer nisam ni dužan, to nije u njihovoj nadležnosti. Nemam ja, kao načelnik, što s autoprijevoznim poduzećima, mi samo subvencioniramo roditeljima učenika dio cijene prijevoza. Ja mislim da ni oni sami ne znaju po što su došli - kaže Kovačević, dodavši kako do prije mjesec dana više od polovine djece iz Jakšića nije išlo autobusom u školu zbog previsoke cijene, nego su ih roditelji radije vozili svojim automobilima u Požegu.

Ured za odnose s javnošću

Podsjetimo, Slavonija bus, tvrtka sa sjedištem na brodskom području započela je prije mjesec dana prevoziti učenike s područja općina Jakšić i Velika. Njihova je cijena prijevoza bila znatno povoljnija od dosadašnje APP-ove pa je APP snizio cijene učeničkog prijevoza i u drugim dijelovima Požeštine. U četvrtak su inspektori Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture isključili autobuse Slavonija busa iz prometa.

Zvali smo u petak Ured za odnose s javnošću Državnog inspektorata. Nitko se nije javljao na telefon. Šaljemo im e-mailom upit i zvat ćemo ih ponovno u ponedjeljak.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI