Zidovi prijete da se sruše na cestu, a nitko ne reagira

Zoran Mrazek i Danijel Maurus ispred kuće koja prijeti urušavanjem
(FOTO: Mario Nakić)

21.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 11030

Pokušali su sve. Obratili su se Gradu, komunalnoj službi, policiji - nije pomoglo. Stanovnici Ulice Tome Matića iznad Groblja sv. Ilije očajni su zbog stare kuće koja im uz samu cestu prijeti svakog trenutka da će se srušiti. U ovoj ulici živi dosta djece koja svakodnevno više puta moraju proći ovim putem prema školi pa roditelji strahuju.

- Obojica imamo djecu, strahujemo za njih. Kuća se može srušiti svakog trenutka. Njena je vlasnica nedavno umrla, a nema djece i bila je štićenica Doma za starije i nemoćne osobe u Požegi pa ne znamo u čijoj je nadležnosti sada ova kuća, ali treba je što prije riješiti - ispričali su prvi susjedi Zoran Mrazek i Danijel Maurus. Oni se čude što Grad Požega nije nešto učinio da zaštiti stanovnike, pogotovo s obzirom da u njihovoj ulici stanuje Zvonimir Štajduhar, predsjednik mjesnog odbora i Gradskog vijeća grada Požege.




- Predstavnici Grada su bili ovdje, ali ništa nije učinjeno. Navodno je to sada u nadležnosti Zavoda za socijalnu skrb - kazali su susjedi.


Ravnateljica Čavec: Neka se obrate službama, a ne novinarima

Pokušali smo doći do informacija kod nadležnih službi, no zasad bez uspjeha. Ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Požega je izrazila svoje nezadovoljstvo što su se građani obratili medijima.

- Ako imaju probleme, mogli su se obratiti nadležnim službama - komentirala je ravnateljica Irena Čavec, a za sve informacije kazala je da pošaljemo pismeni zahtjev za pristup informacijama.



U Zavodu za socijalnu skrb Požeško-slavonske županije jako je teško dobiti ikoga na telefon jer je linija gotovo uvijek zauzeta. Kada smo konačno uspjeli doći do tajnice, ona nam je kazala da je ravnateljica na sastanku u Županiji.

Ni pročelnica za komunalne djelatnosti u Gradu Požegi, Jasminka Vodinelić ne javlja se na telefon. Tajnica Ureda gradonačelnika Branka Starčević-Tesari kazala je da će pokušati doći do informacija tijekom dana o tome što će Grad poduzeti.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI