Usvojen financijski plan: Slavonija sada mora ući u 3. ligu!

Mitar Obradović, predsjednik ŠNK Slavonija
(FOTO: Mario Nakić)

15.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 15742

Redovna sjednica Skupštine Požeškog sportskog saveza trajala je dulje od tri sata, a sve su točke dnevnog reda na kraju usvojene točno kako je Izvršni odbor predložio. Međutim, ništa nije prošlo bez rasprave, pa čak ni točka o usvajanju Poslovnika za rad Skupštine. Njega je, naime, tajnik Saveza Željko Mitrović prepisao od teniskog kluba, no propustio ga je izmijeniti i u potpunosti prilagoditi pa se u njemu ponavlja riječ "klub" umjesto "savez". To je bilo dovoljno da unese pomutnju i da se povede rasprava, no poslovnik je i takav na kraju usvojen.

ŽRK Požega sljedbenik Kutjevačkog podruma

Prijedlog o prihvaćanju novoga člana, ŽRK Požega, kao sljedbenika kluba Kutjevački podrum prihvaćen je jednoglasno. Ta je odluka Skupštine bila potrebna kako bi ŽRK Požega ušao u Plan raspodjele sredstava za ovu godinu jer im je sada novac potreban da bi djevojke nastavile igrati van natjecanja u ligi. Sada moraju plaćati suce u svakoj prijateljskoj utakmici, objasnio je predsjednik Županijskog rukometnog saveza Luka Balenović.


Miro Palac izbrisan iz članstva


Tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović pročitao je prijedlog Izvršnog odbora da se iz članstva izbriše Malonogometni klub Požega 2000. Među razlozima za brisanje iz članstva, Mitrović je naveo da taj klub već godinama ne sudjeluje u natjecanjima, a njegov predsjednik "na raznim portalima konstantno blati bivše i sadašnje vodstvo Saveza kao i njegovog tajnika nazivajući ga pogrdnim riječima". Tajnik Mitrović najavio je da će podnijeti privatnu tužbu, a predsjednik MNK Požega 2000 Miro Palac odgovorio mu je da je on već podnio tužbu protiv Saveza jer mu nisu dostavili traženo financijsko izvješće.


Miro Palac, predsjednik MNK Požega 2000

- Nisam bio dužan odgovoriti na taj zahtjev jer je u njemu pisalo da se traži izvješće o radu "Požeškog šporkog saveza" - odgovorio mu je Mitrović.

Za riječ se javio Vladimir Englman, predsjednik ŽKK Požega, podsjetivši kako ne može to je li nekoga uvrijedio biti kriterij za izbacivanje iz Saveza, no većinom glasova Skupština je ipak odlučila obrisati MNK Požega 2000 iz članstva.

Slavonija kao nositelj požeškog sporta

Prošla su dva sata rasprave dok su predstavnici požeških sportskih udruga došli do najzanimljivije točke, a to je ona o financijskom planu i raspodjeli sredstava za 2012. godinu. Mnogi su primijetili kako nema previše smisla usvajati plan za iduću godinu dok još nije podneseno izvješće o radu za tekuću godinu, no predsjednik Saveza Krešimir Pavelić objasnio je kako je ovaj plan samo prijedlog koji će Gradsko vijeće potom tek trebati usvojiti.

Najviše rasprave izazvale su neravnomjerne promjene sredstava za pojedine klubove u odnosu na prošlu godinu. Najviše prigovora imao je Englman.


Vlado Englman, ŽKK Požega

- Volio bih znati po kojim je kriterijima Boksački klub Graciano dobio trostruko više novca nego lani, zašto su Aero klubu smanjena sredstva, a Letačkom klubu Bumbar povećana. I ako je ŠNK Slavonija uistinu nositelj požeškog sporta onda to netko treba javno reći. Ali onda se trebaju odrediti i nositelji drugih sportskih grana pa tako rasporediti novac - rekao je Englman.

Mitrović je objasnio kako boksački klub trenira u vlastitom prostoru pa ima i veće troškove, pogotovo za režije, a u isto vrijeme sudjeluje u državnom natjecanju.

Pavelić je kazao kako ni on nije pretjerano zadovoljan stanjem koje je zatekao kada je preuzeo vođenje Saveza te je od sljedeće godine najavio uvođenje strogih kriterija za raspodjelu novca, a to će biti po jasnim rezultatima rada. Situaciju gdje je Slavonija unatoč ispadanju u županijsku ligu povećala novčanu pomoć Saveza Pavelić je objasnio starom odlukom Saveza po kojoj klub koji ispadne u niži rang ima pravo na ista sredstva još jednu godinu kako bi se mogao vratiti.

Mitar Obradović, predsjednik ŠNK Slavonija objasnio je kako 86.000 kuna nije ni približno dovoljno za ono što tom klubu treba.


Mitar Obradović (ŠNK Slavonija) za govornicom

- Slavonija se treba vratiti u 3. ligu, a da bi do toga došli prvo trebamo biti najbolji klub u 1. županijskoj ligi. Nakon toga slijede dodatne kvalifikacije pa ako ih prođemo onda još igramo protiv zadnjeg kluba u 3. HNL. Dug je to i težak put, ja ne mogu obećati da će Slavonija ući u 3. ligu, ali to nam je cilj. Ako će nam to biti cilj, onda predloženih 86.000 kuna, koliko god se to mnogima od vas činilo puno, zapravo nije ni 20 posto novca koji je nama potreban. Slavonija ima školu nogometa i onda naši mladi nogometaši odlaze u Slaviju ili u Cernik da bi igrali u 3. ligi, to je sramota za grad kao što je Požega - rekao je Obradović koji se usput osvrnuo na Englmanova pitanja kazavši kako "u Požegi najveću brigu o nogometu vodi košarkaš" i obrnuto.

Na kraju je Skupština većinom glasova usvojila kompletan plan raspodjele novčanih sredstava sportskim udrugama za 2012. godinu.



Ovdje pročitajte koliko će po usvojenom planu koji klub dobiti.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI