Ivan je najbolji igrač Požege i još nema curu!

Ivan Platenik
(FOTO: Mario Nakić)

12.12.2011. | Karlo Balenović
Pregleda: 15352

Nakon Melbournea gdje je odrastao, koledža na Aljasci te Kine i Japana, 26-godišnji Australac Ivan Platenik prije tri mjeseca doselio se u Požegu gdje igra košarku u KK Požega. Njegovi roditelji požeških su korijena, Ivan je prije samo kratko dolazio u Požegu, a sada se u njoj i privremeno nastanio. U gradu ostaje do kraja košarkaške sezone, a onda se vraća u Australiju na početak njihove. Trenutno je najbolji igrač kluba i jedan od najboljih strijelaca lige, boravak ovdje koristi za dobre pripreme.

Hrvatska košarka nije mu izazov

Želja mu je igrati u nekom većem klubu u Europi te u NBA-u, ali kaže da za NBA još nije fizički  spreman i da treba još trenirati. U našoj košarci se ne vidi jer je izgubila na kvaliteti i nije mu izazov.


- Hrvatska košarka je prije bila jako dobra, sada su klubovi jako pali u odnosu na australske što je prije bilo obrnuto, kaže je Ivan. Za požešku košarku očekuje bolje dane jer, kaže, ima dobrih igrača i dobrog trenera a da je trenutna ekipa zrela za viši rang. Jedina zamjerka mu je publika koje na košarkaškim utakmicama ima malo i nada se da će se situacija promijeniti.

Voli Požegu i vruću čokoladu


- Požega je odličan i prelijep grad. Živio sam i u Zagrebu, ali ipak mi je ljepše ovdje, volim manje gradove u kojima je sve blizu, prvi su dojmovi "požeškog Australca". Dečki iz kluba najbolja su mu ekipa za druženje.

- Sviđa mi se požeški noćni život, ima nekoliko dobrih mjesta za izlazak, a pića su dosta jeftinija u odnosu na Australiju.
Najviše ga je ipak oduševila vruća čokolada koju u Australiji nemaju, ali nije izostavio ni čokolade iz Zvečeva koje su mu najbolje od svih koje je do sada probao.

Božićni ugođaj

- Nemam curu! Mislio sam da ću je naći u Požegi, ali nisam još. No, ima još vremena pa možda uspijem, ali moraju češće dolaziti na naše utakmice, kroz smijeh priča Ivan.
Jedina primjedba na Požegu mu je hladnoća na koju nije navikao, no iako je hladno Božićni ugođaj i uređene ulice i trg su ga jako iznenadili.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI