Petrinec je novi trener Hajduka: Borit ćemo se za vrh!

Đuro Petrinec, trener NK Hajduk Pakrac
(FOTO: Kutina.hr)

09.12.2011. | Dino Prohaska
Pregleda: 8973

Nakon ostavke dosadašnjeg trenera Zorana Hofmana, uprava Nogometnog kluba "Hajduk" Pakrac odlučila je dovesti pojačanje na stručnom planu. Pakračane će u drugom dijelu prvenstva voditi Đuro Petrinec, renomirani nogometni trener iz Kutine.

- Znat ću što očekivati nakon što se upoznam s ostalim klubovima u prvenstvu, ali želimo ostvariti plasman u vrhu tablice i time doći u poziciju da igramo kvalifikacije za 3. ligu. Žao mi je što je prije moga dolaska, prije svega u Eminovcima i kod kuće protiv Kutjeva, propuštena šansa za bolji plasman - rekao je Petrinec u razgovoru za 034portal.

Podsjetimo, Hajduk je u zadnjem kolu jesenskog dijela prvenstva tijesnim porazom protiv Kutjeva u Pakracu pao s druge na treću poziciju u 1. županijskoj nogometnoj ligi. Nakon te utakmice, razočarani Hofman je podnio ostavku na mjesto trenera. Kako na polusezoni stvari u vrhu ljestvice stoje, na prvom je mjestu Kaptol. Pet bodova zaostaje na drugom mjestu požeška Slavonija, a sedam bodova manje od Kaptola ima trećeplasirani Hajduk.


- Bit će teško boriti se s konkurencijom, prije svega sa Slavonijom koja ima dobar rejting i želi se ulaskom u 3. ligu vratiti na stare grane. Nakon poraza protiv Kutjeva bit će i teško ekipi vratiti moralnu komponentu, no idemo se boriti i pokušati izbiti na vrh tablice - nastavlja novi Hajdukov trener.


Petrinec iza sebe ima uglednu trenersku karijeru. Vodio je i HNK Slavonac CO - Stari Perkovci kada su ušli u drugu ligu, "HNK Segestu" Sisak, "Marsoniju" iz Slavonskog Broda, "Mladost" Molve, "NK Libertas" Novska, "Mladost" iz Petrinje, a 90-ih godina trenirao je i susjedni NK Lipik.

Ovaj potez uprave pakračkog kluba i Petrinčeva trenerska vještina imat će prvi ispit već u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva, kada u Pakrac dolazi požeška Slavonija.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI