SRP: Treba ukinuti Zakon o privatizaciji

Mate Devčić, Ivan Golić, Vlado Bušić i Gojko Medaković
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

29.11.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 8595

Socijalistička radnička partija zalaže se za ukidanje Zakona o privatizaciji jer su odabrani pomoću menadžerskih kredita jeftino kupili tvrtke. Onima koji su ih kupili gotovinom treba vratiti novac, a poduzeća pretvoriti u državno vlasništvo i predati radnicima na upravljanje kroz oblik radničkog dioničarstva - izjavio je nositelj liste ove stranke u V. izbornoj jedinici Vlado Bušić.

- Zalažemo se za osnivanje Zavoda za planiranje, reindustrijalizaciju, povratak kombinata i PIK-ova, a u turizmu za povratak domaćeg gosta i školaraca na Jadran. SRP je za regionalizaciju sa 5 do 7 regija, a u reformi bankarskog sustava smatramo potrebnim imati bar 2 nacionalne banke, rekao je Bušić.

Kada je riječ o lakim drogama Bušić je rekao kako je SRP za dekriminalizaciju, ali ne i legalizaciju. Na nivou države očekuju jedan saborski mandat, a za kampanju će ukupno potrošiti 110.000 kuna, isključivo vlastitih sredstava.


Rečeno je kako je SRP jedina stranka ljevice i da se bori za socijalizam 21. stoljeća te da nisu napustili radništvo. Konferenciji za novinare prisustvovali su i kandidati s liste Mate Devčić, Ivan Golić i Gojko Medaković.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI