Mladi fotografi OŠ A. Kanižlića spojili književnost i fotografiju

Mladi fotografi s učiteljicom
(FOTO: M.M.)

23.11.2017. | M.M
Pregleda: 5087

Mladi fotografi Osnovne škole Antuna Kanižlića spojili su književnost i fotografiju. U spomen na književnika čije ime njihova škola nosi, pokušali su kroz različite vrste fotografije uhvatiti motive Kanižlićevih djela.




Tako su sinoć u Gradskoj knjižnici i čitaonici održali izložbu svojih fotografija.


"Projekt je trajao dva mjeseca gdje smo pokušali spojiti književnost i fotografiju. Pokušali smo uloviti osnovne motive iz djela Antuna Kanižlića "Sveta Rožalija" što je dosta teška tema za puno starije učenike, a pogotovo za osnovnoškolce.





Ovdje je izloženo 26 fotografija odnosno makro fotografije, životinje, cvijeće, portretne fotografije s motivima Požege i pejzaž. U ovom projektu sudjelovalo je deset učenika šestog i osmog razreda koji su i autori svih fotografija." - rekla je voditeljica projekta i učiteljica Marija Mrkojević




Učenice osmog razreda OŠ A. Kanižlića Petra Zečević, Mia Aračić i Anamarija Rađenović sudjelovale su u ovom projektu jer kako kažu od malih nogu zanima ih fotografiranje, priroda i ostali razni motivi.




"Sada kada nam se pružila prilika iskoristile smo ju jer volimo fotografirati, uživati u prirodi i jednog dana profesionalno baviti se fotografiranjem, jer fotografiranje ne samo da je jedna vrsta umjetnosti već poziv i ljubav od malih nogu." - rekle su nam učenice osmog razreda OŠ A. Kanižlića




Petra Zečević uz fotografiranje utjelovila je i lik "Svete Rožalije" gdje su ju njeni prijatelji fotografirali u prirodi kao portret.



















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI