Gradonačelnik Kutjeva započinje novo razdoblje transparentne politike

Josip Budimir
(FOTO: 034 portal)

21.10.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 15101

Na našim stranicama ste nedavno mogli pročitati da grad Kutjevo traži djelatnika ili djelatnicu za Turističku zajednicu: voditelja/voditeljicu poslova Turističkog ureda Turističke zajednice grada Kutjeva zasniva radni odnos na određeno vrijeme.

Zvuči dosta zanimljivo a i plaća je sasvim pristojna za naše krajeve.





Ova priča ne bi bla toliko zanimljiva da nema nekih novih elemenata koji dosad nisu bili dio našeg društva.


Prvo, natječaj je transparentan i to u našoj županiji, u  medijima kao što je 034 portal, na lokalnom radiju u Požegi i na drugim internetskim stranicama naše županije, a to je jako zanimljivo jer, kao što svi znate, natječaji za radna mjesta u županijama, gradovima ili općinama se sakrivaju kao zlato u američkom Fort Noxu. Inače se ovakvi natječaju objavljuju na službenom mediju Babine grede li Imotskoj kronici gdje je mogućnost čitanja nekog iz Požeštine relativno mala.




Možda će netko pomisliti da sam bezobrazan, no razmislite malo, naši čelnici su poznati po tome da natječaje za radna mjesta, zemljišta ili takve zanimljive stvari ne objavljuju javno u našoj županiji. Pitanje je zašto je to tako, trebam li na to odgovoriti ja ili ipak ne!?

Druga zanimljivost u ovom natječaju za mjesto voditelja poslova Turističkog ureda grada Kutjeva je da su uvjeti koje kandidati moraju ispunjavati vrlo očekujući te nema nekih zanimljivih uvjeta kao recimo da je kandidat od 5.7.2013. do 10.7.2013. morao biti na ljetovanju na Papuku jer inače nje kvalificiran za radno mjesto. Ovo je samo primjer, no svi su shvatili što želim reći.

Treća zanimljivost u ovom slučaju je da se do našeg upita na ovaj javni poziv, nažalost, nitko nije javio. Hmmm....




Unatoč 3 854 nezaposlenih ljudi u našoj županiji  u rujnu 2017. (prema podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje- Područnog ureda Požega), većina poduzetnika zna kako je u našoj županiji jako teško naći radnike. Ako i državne ustanove počnu teško nalaziti radnike, moram reći da situacija postaje alarmantna.

Ovdje se postavlja pitanje, kako će oni, koji u Požeštini planiraju graditi hotele i slično, funkcionirati ako i samo znaju da je radno sposobnog i voljnog osoblja sve manje i ako se iseljavanje nastavi ovim tempom, radne snage će biti još manje.




Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir svojim je primjerom pokazao da se može napraviti otvoren i fer natječaj za radno mjesto samo ako ma volje za to i ovo je dobar korak naprijed za županiju, samo da i drugi počnu slijediti njegov put.

Nadamo se da će Kutjevo za spomenuto radno mjesto naći adekvatnog kandidata i još jednom pozivamo sve zainteresirane da se jave i iskoriste ovu priliku.

Više o uvjetima zapošljavanja pročitajte u našem članku: Javni natječaj za radno mjesto voditelj/voditeljica poslova Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Kutjeva.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI