Netko bi zbog luka u Pleternici mogao proplakati

Afera "LUK"
(FOTO: 034 Portal)

19.10.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 17590

Na službenoj Facebook stranici Nezavisne liste Grada Pleternice "svanuo" je dokument kojim NL od grada Pleternice traži odgovore na pojedina pitanja. Između ostalog, zanima ih kako, kada i pod kojim uvjetima je Franji Luciću ili bilo kojem članu njegove obitelji dano na raspolaganje zemljište u vlasništvu grada Pleternice te za ovo zahtijevaju presliku ugovora.




Franjo Lucić je tijekom one zavrzlame oko pokušaja podmićivanja Telegramovog novinara, Drage Hedla, jednom prilikom izjavio kako nema vremena za razgovor jer je u polju i bere luk. Mi smo, a vjerujemo i svi ostali, tek tad saznali da se Lucić bavi poljoprivrednim poslovima, pogotovo on osobno.


Izgleda da je ovdje upravo sporno to zemljište gdje se famozni luk sadio i gdje ga je Lucić okopavao, a nalazi se u Industrijskoj ulici u Pleternici. Hrvoje Galić, nositelj Nezavisne liste, također je od grada Pleternice zatražio podatke o tome kada je i gdje izašao natječaj na kojem su prošli Lucići.




Pitali smo gospodina Galića što se krije iza njegovih upita gradu Pleternici.

"Malo koga u Pleternici ovo ne zanima, a ovo smo pitanje dobili od sugrađana te smo ga odlučili proslijediti dalje. To je zemljište bllo u privatnom vlasništvu te ga je bivša vlast Pleternice kupila pod određenim uvjetima bivših vlasnika. Na tom je zemljištu već netko obrađivao zemlju i preko noći prestao te je zemljište preuzeo gospodin Lucić i ondje posadio luk. Nas zanima kad je i gdje bio izdan natječaj o najmu ili prodaji tog zemljišta, je li gospodin Lucić to zemljište kupio ili iznajmio i ako je, na koje vremensko razdoblje, pod kojom cijenom i uvjetima. Nisam siguran hoćemo li dobiti odgovore, no nadam se da službeni dokumenti za ovo postoje", rekao nam je gospodin Hrvoje Galić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI