Tko je Anita Nekić iz Mokreša - buduća Hrvatska ¨Najuzornija seoska žena¨?

Anita Nekić s obitelji
(FOTO: M.M.)

02.10.2017. | M.M.
Pregleda: 16367

Danas smo posjetili kandidatkinju za Najuzorniju seosku ženu Hrvatske Anitu Nekić iz Mokreša, mjesta nedaleko Čaglina koja se bavi ekološkom proizvodnjom.

Anita Nekić prije sedamnaest godina vratila se iz grada u rodni kraj Mokreš gdje je uz supruga obnovila staru rodnu kuću i počela se baviti poljoprivredom te ekološkom proizvodnjom što se tiče ovaca, koza, pčela, sira i mnogih drugih poljoprivrednih proizvoda.









Majka dvoje djece i ponosna supruga 14. studenog predstavit će Požeško - slavonsku županiju u Karlovcu na natjecanju za "Najuzoritiju seosku ženu".




U Karlovcu će se predstaviti u Grabarskoj nošnji od KUD – Poljadije koju će popratiti Županija, Općina i mnogi prijatelji.




Anita je radila na Veterinarskoj stanici u Požegi, a suprug je bio u Vojnoj policiji koji je sada u mirovini, a zbog poslijeratne teške situacije odlučili su se vratiti na selo i započeti novi život.

"Odrasla sam uz poljoprivredu i selo i kada sam se udala i otišla u grad živjeti nakon nekog vremena vidjela sam da ne mogu sklopiti kraj s kraje, nakon toga smo suprug i ja odlučili vratiti se i obnoviti ovo imanje te baviti se poljoprivredom jer to me ispunjava i nekako je lakše jer svaki dan proizvedemo nešto što možemo unovčiti i normalno živjeti.

Svim mladima savjetujem da ostanu na selu, jer niti u gradu se ne stekne sve preko noći, ulazi se u kredite, brakovi se raspadaju, nije niti u inostranstvu sjajno i bajno jednostavno ova mlađa generacije bi trebala usporiti i stati na loptu bez obzira na to što je tempo života ubrzan." - rekla nam je Anita Nekić







"Meni je stvarno drago da će jedna žena iz Općine Čaglin predstavljati požeško – slavonsku županiju na natjecanju "Najuzornije seoske žene" kako za Županiju tako i za Općinu to je skromna promocija jer iako smo skromna općina imamo puno toga za pokazati,a Anita će to svakako i dokazati.

Sa zadovoljstvom mogu reći da su kvalitete izuzetne jer gospođa Nekić samostalno vodi svoj OPG i uzorna je domaćica, bavi se ekološkom proizvodnjom te uz sve to ima veliko svoje gospodarstvo.

Gledajući sve okolnosti mi smo sretni i ponosni što ona prezentira našu županiju i zapravo dokaz je njezina kanditatura što male ruralne sredine imaju potencijala i dušu." - rekao je načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač




Kroz sve ovo moramo senzibilizirati javnost da politika mora uzeti u obzir, investirati i dograđivati infrastrukturu i sve ono što je potrebno ovom prostoru, jer mi u ovom trenutku kao Hrvatska država i sve njezine institucije nemamo sredstava da bismo mogli preko noći stvoriti čudo i zaustaviti iseljavanje iz ne razvijenih sredina te poboljšati gospodarstvo i ostanak na selu." - zaključio je dožupan Jakopović


















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI