Pavelić: Povjerovat ću tek kada vidim da se gradi

Krešimir Pavelić
(FOTO: Arhiv)

16.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7958

Nova dvorana na Ratarnici neće biti obična školska dvorana kakve su se zadnjih godina gradile u školama po županiji, već se radi o velikoj sportskoj dvorani kapaciteta tek nešto manjega od Grabrika. Iako su u Požeško-slavonskoj županiji najavili raspisivanje natječaja nešto ranije, doznajemo kako je Ministarstvo regionalnog razvoja tek neki dan raspisalo natječaj za izvođača radova. Dvoranu ukupne vrijednosti oko 15 milijuna kuna će sufinancirati Ministarstvo i Grad Požega.

- Kada smo krenuli s projektom školske dvorane, iz Ministarstva regionalnog razvoja prvo su nam ponudili malu sportsku dvoranu, no tražili smo da ona bude veća te da zadovoljava potrebe požeških klubova i van škole. Naša je škola vlasnik zemljišta, ali Grad Požega će raspolagati dvoranom. Mi smo s Gradom potpisali ugovor o korištenju za potrebe naše škole. Taj je projekt jako dugo stajao i nemam novih saznanja o njemu, osim onoga što pročitam u medijima - rekao je Jozo Bešlić, ravnatelj Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi.

Nova bi dvorana, prema prvotnom planu, trebala biti višenamjenska dvorana za sportske i kulturne događaje površine 44 x 24 metra. Kapacitet sjedećih mjesta je oko 300. U njenom će sklopu biti i jedna manja dvorana za stolni tenis, gimnastiku i slične sportove.


- Veselimo se novoj dvorani jer će rasteretiti Grabrik i doprinijeti požeškom sportu. I danas svi klubovi imaju mogućnost i termine u Grabriku koji koriste bez naknade za razliku od klubova u nekim drugim gradovima, ali nova će dvorana značiti i više prostora, termina za rekreativce. Mene čudi što su tijekom zadnjih 7-8 godina sva okolna mjesta dobila sportske dvorane, samo Požega nije. Puno se o toj dvorani priča, ali vjerovat ću tek kada vidim da se gradi - rekao je Krešimir Pavelić, predsjednik Požeškog sportskog saveza za 034portal.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI