Dukić: Podižem tužbu protiv Pokrovca i Pipića (video)

Dragutin Dukić (prvi desno) i Matija Brlošić (u sredini)
(FOTO: Mario Nakić)

28.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5879

- Ovih dana pokrećem tužbu protiv gospode Pokrovca i Pipića jer su iznosili klevete na moj račun, najavio je Dragutin Dukić, predsjednik Saveza seljačkih udruga Požeško-slavonske županije na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Požegi.



Dukića su uvrijedili navodi Tomislava Pokrovca i Zvonimira Pipića, vođa seljaka Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije, da će dio novca umjesto u seljačkim poticajima završiti na njegovom računu.
- To nije istina i ja to mogu potkrijepiti dokazima, a oni će na sudu morati dokazati svoje tvrdnje.


Izborili 200 kuna po hektaru


Matija Brlošić, predsjednik đakovačke udruge Brazda također je najavio moguće podizanje tužbe zbog kleveta. On i Dukić naglasili su što je sve postignuto njihovim prosvjedom te pozitivne strane sporazuma potpisanog s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem.
- Potpisano je da će poticaji iznositi 2.000 kuna po hektaru zemlje. Da nismo prosvjedovali, oni bi iznosili 1.800 kuna. Prosvjedi su potencirali razgovore s Vladom. Tražimo smanjenje otkupne cijene zemljišta za 50 posto i vrlo smo blizu tom postignuću. Novac od poticaja već sjeda na račune seljaka u našoj županiji, a ministru poručujem da će morati ostvariti ono što je potpisao, rekao je Dukić.
Njihov sporazum s Vladom potpisali su predstavnici seljačkih udruga Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske, Zagrebačke i Osječko-baranjske županije, a prema Dukićevim riječima, poduprle su ga sve hrvatske seljačke udruge. Vjeruju da će Vlada svoja obećanja ispuniti jer je izborna godina i vlast se "boji novih prosvjeda".

Tragikomedija

Brlošić je kazao kako su seljaci vođeni Pokrovcem i Pipićem "14 dana prosvjedovali bez potrebe".
- To je tragikomedija. Velika većina njih uopće ne zna zašto su prosvjedovali, ustvrdio je Brlošić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI