Nova vozila i više djelatnika u požeškoj Hitnoj pomoći

Fabijan Barišić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije
(FOTO: Mario Nakić)

15.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 9109

Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije bogatiji je za tri vozila hitne pomoći opremljena po europskim standardima, a u roku mjesec dana Ministarstvo zdravstva najavilo je još dva takva vozila za našu županiju.

- Krenuli smo s radom u listopadu i privremeno smo smješteni u Domu zdravlja. Imamo 49 zaposlenih, što je oko 30 posto više nego što je prije radilo u Hitnoj službi Doma zdravlja Požeško-slavonske županije. To će s vremenom, kada djelatnici prođu sve propisane obuke i edukacije, uvelike utjecati na kvalitetu i ažurnost naše hitne pomoći - rekao je Fabijan Barišić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije.

Vozila su trenutačno u fazi registriranja te se može očekivati tijekom idućih dana da će biti u pogonu. Jedan od tri nova vozila bit će upućen dislociranoj službi u Pakracu. Prema ustroju, novi županijski zavod će u svakom trenutku imati na raspolaganju Tim 1 u Požegi i po jedan Tim 2 za Pleternicu i Pakrac. Tim 1 uključuje liječnika, vozača i medicinskog tehničara, a tim II medicinskog tehničara - specijalista i jednog vozača - medicinskog tehničara.


Na upit o problemu koji se pojavio u mnogim dijelovima Hrvatske, a to je nedostatak dežurnog liječnika u hitnoj službi, Barišić kaže da je u našoj županiji taj problem riješen jer u svakom trenutku imamo dežurnog liječnika u Požegi i Pakracu.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI