Neradni dan- osim za radnike Konzuma i Plodina!

Konzumovo radno vrijeme 5.8.2017.
(FOTO: 034 Portal)

05.08.2017. | 034 Portal
Pregleda: 13053

Danas je Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja koji se slavi diljem Hrvatske, centralno slavlje je kao i svake godine u Kninu gdje se na današnji dan okuplja vrh Hrvatske, pa je tako u Kninu i predsjednica Grabar- Kitarović te mnogi drugi političari, generali HR vojske, branitelji i svi oni koji vole svoju domovinu i slave njenu pobjedu.

Iako je danas praznik i skraćeno rade samo prodavaonice mješovite robe, to se ne bi moglo reći za neke HRVATSKE trgovačke lance čije je radno vrijeme danas cijeli dan.





Naravno, radi se o Konzum prodavaonicama za koje je poznato da se cijela grupacija Agrokor, koja je vlasnik Konzuma, već neko vrijeme nalazi u financijskim problemima i hrvatskom trgovačkom lancu Plodine.


Prošli smo Požegom i istražili kakvo radno vrijeme imaju ostali trgovački centri te smo saznali da Kaufland radi skraćeno kao i KTC, dok Lidl radi do 21:00 sat. Plodine su poznate po tome što svaki dan, pa i nedjeljom, rade do 22:00 sata, stoga ne čudi da ni danas nemaju skraćeno radno vrijeme.







Na ovaj praznik neugodno iznenađenje je trgovački lanac Konzum za koji rekosmo da danas radi cijeli dan, kao i svake subote do najkasnije 21:00 sat, a to uključuje i prodavaonice po cijeloj županiji, ne samo centar u Požegi. Ne bi nas ta činjenica začudila da Konzum prijašnjih godina nije njegovao tradiciju skraćenog radnog vremena praznicima.

Nismo sigurni iz kojeg razloga i tko je donio odluku da se danas u Konzumu ne radi skraćeno, no ako su mislili da će im današnji dan donijeti znatnu zaradu, uvjereni smo da su se prevarili jer u gradu (Požegi) nema "žive duše", ljudi su se sakrili u hladovinu, otišli na bazene, more, u prirodu, roštiljaju i odmaraju...

Jasno nam je da su radnici Konzuma sretni što rade i zadržavaju svoje radno mjesto, no sigurni smo da današnji dan Agrokoru neće donijeti znatan pomak naprijed u rješavanju financijskih problema stoga je mogao svojim radnicima dati makar pola slobodnog dana, barem danas kad se Hrvatska zahvaljuje što postoji!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI