U srijedu se gasi najuspješniji sportski klub u Požeško slavonskoj županiji?

KK "Plamen" Požega
(FOTO: M.J.)

06.07.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 12507

Nakon sjajne sezone koju su završile kao trećeplasirane u državi košarkašice Plamena bi mogle ove sezone pomalo "haklati" na Rekreaciji, ili potražiti neki novi klub. Barem se tako čini prema posljednjim vijestima koje stižu iz kluba i Požeškog sportskog saveza.

Klubu nedostaje oko 25 000kn da bi zatvorio financijsku konstrukciju za novu sezonu, proračun PSS-a je zaključen, nakon što je Šah klub ostao bez sredstava nastali "višak" od 30 000kn je raspoređen, a ŽKK Plamen nije dobio dio kolača što bi na kraju moglo značiti njegov kraj. Napomene radi, tih 25 000 kn nedostaje kada se isplati novac planiran u proračunu.

Vodstvo kluba je dva puta dobilo odgodu od Hrvatskog košarkaškog saveza za prijavu koju će ligu igrati sljedeće sezone, za sada nije prijavljen – nigdje! Kako su svi rokovi probijeni doista se kao najrealnija opcija čini da se sljedeće sezone u Požegi neće igrati ženska košarka. Kako smo neslužbeno doznali iz kluba u utorak ili srijedu bi se trebala održati press konferencija na kojoj će i definitivno i službeno biti potvrđeno da aktualni Izvršni odbor podnosi neopozivu ostavku, nakon čega slijedi Skupština na kojoj je moguća i odluka o gašenju kluba.


Gradonačelnik Puljašić rekao nam je da je čitava stvar u nadležnosti Požeškog sportskog saveza koji samostalno raspolaže i dijeli proračunska sredstva namjenjena sportu, dok iz PSS ne daju službeno očitovanje jer nemaju potrebnu dokumentaciju, no ističu da se nadaju da će klub nastaviti funkcionirati, no financijski plan je napravljen i usvojen i poštuje se u potpunosti.


Tvrtka Plamen koja je sponzor kluba svoj dio financijske pomoći klubu je odradila prema ugovoru, tako da se situacija čini kao pat situacija, novca nema dovoljno, proračuni su napravljeni i ponovno će ispaštati – sport!

Podsjetimo samo da je prošlosezonska najbolja ekipa grada – Plamen, najbolja sportašica – Kristina Soldo, najbolja juniorka – Ana Vojtulek, najbolja kadetkinja – Martina Berger. Dakle sve iz ŽKK Plamena, sve Požežanke! Martina Lovrić, Petra Lovrić i Kristina Soldo su bile na popisu seniorske reprezentacije no zbog svojih obveza nisu i pozvane, Ana Vojtulek i Martina Pandža Brnić su i trenutno na okupljanju juniorske reprezentacije i to su bez sumnje ogromni argumenti da se Plamen sačuva, no valja reći i drugu stranu medalje, a to je da klub jednostavno nema masovnost, rad s mlađim kategorijama praktično ne postoji. Lige mlađih kategorija se odrađuju uglavnom forme radi da bi se ostvarilo pravo nastupa seniorske ekipe.

Svi sportski zaljubljenici će sigurno željeti da klub opstane i preživi, da nastavi s natjecanjem, no činjenica je i da ako se to dogodi da su nužni pomaci u organizaciji i funkcioniranju kluba ako se želi da taj plamen još dugo gori!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI