Matej Jaroš dobro se oporavlja i razmišlja o povratku na stazu

Matej Jaroš
(FOTO: Matej Jaroš)

04.07.2017. | M.J./M.M.
Pregleda: 9416

Sjajni požeški motociklist i jedan od najboljih u Hrvatskoj Matej Jaroš nedavno je doživio tešku nesreću u kojoj je zaradio dosta teške ozljede, a trenutno se na terapijama oporavlja od istih.

Matej nam je sam prepričao što se dogodilo prilikom nesreće..

Hm kako se dogodila nesreća.. Tri kruga prije kraja poslije cilja mi je pala lijeva noga sa fustdrastera taman pred skok koji ide malo u lijevo, a meni je ostala sva težina na desnoj strani i ruka pod punim gasom i na skoku sam odletio desno van staze. U zraku sam vidio da letim direktno na stup i dalje je povijest dok nisam došao sebi. Znao sam odmah da je pukla bedrena kost jer osjetio sam to je ipak malo veća bol od običnog loma. Na kraju u bolnici u Mariboru ustanovili smo da je pukla lijeva bedrena kost i luksacija desnog ramena koje sam skužio tek u bolnici kad sam došao.






I nakon dolaska u mariborsku bolnicu nije sve išlo uobičajnim tokom, i tog dijela se Matej živo sjeća:

Odmah nakon slikanja sam potpisao da hoću da me puste da idem u Zagreb u Draškovićevu na operaciju jer tamo je već sve bilo dogovoreno da dolazim i da treba hitna operacija. Na tome moram zahvaliti mojim prijateljima sa Motocrossa koji imaju svoje doktore u bolnici u Zagrebu te sam oko 23h došao u bolnicu odmah na slikanje i pripremu za operaciju koja je bila u nedjelju ujutro u 7h i potrajala je do 12h te sam već prije 13 sati bio u sobi i odgovarao na poruke podrške od prijatelja koje sam još pod narkozom čitao.

Tih poruka je bilo zaista jako mnogo sa svih strana što nije nit malo neočekivano. I nakon što se stanje smirilo Matej ima veliku podršku svih ljudi koji su pratili njegovu karijeru, pa je jednom objavom na profilu društvene mreže mnoge prilično zabrinuo..

Da, dan nakon operacije sam dao izjavu na facebooku da je to vjerojatno kraj moje karijere. Eh, sad vidjet ćemo sve još jer predugo sam ja u tom sportu da bih to samo tako lako pustio. Volim to previše no vidjet ćemo. Žena kaže da sam dao riječ da neću vozit i ne bi htjela da vozim, no to je nešto što je jače od mene. Prvo oporavak da bude sve opet po starom pa ćemo vidjeti iako nije isključeno da još prije jeseni sjednem na motor i odvezem još koji trku ove godine. Sve ovisi koliko brzo ću se oporaviti!

A oporavak za sada ide sjajno, Matej je čak i u bolnici vježbao, vidjeli smo video kako koristi bolnička vrata za vježbanje..

Sad je najteži dio, treba vratiti u funkciju sve mišiće koji su prilikom operacije bili izrezani. Naravno, na štakama sam do daljnjeg jer to je ipak teška operacija i težak lom, no ja se nadam da ću prije 9. mjeseca pustiti štake i počet normalno hodati. Zato treba jako puno trenirati da se svi ti mišići vrate u svoju normalnu funkciju – zaključio je Matej.

Nadamo se prije svega brzom oporavku sjajnog motociklista, a onda u blagoslov supruge i povratak na stazu..


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI