Na Trgu sv. Trojstva mirni prosvjed za ostavku biskupa Škvorčevića

Prosvjed na Trgu sv. Trojstva u Požegi
(FOTO: M.M.)

30.06.2017. | M.M.
Pregleda: 35836

U Požegi na Trgu sv. Trojstva točnije na parkiralištu Miroslav Cik iz župe Špišić Bukovice održava mirni prosvjed pod nazivom "Antun Škvorčević = Poncije Pilat".

Cik prosvjed objašnjava kako bi ukazao na nepravilnosti koje se dešavaju u Požeškoj biskupiji.

"Biskup Antun Škvorčević na sve naše zamolbe da nas primi, kako bi ukazali na probleme koji se dešavaju u našoj župi odbijao nas je svim mogućim sredstvima zadnjih šest mjeseci.


Pošto ne znamo kao župljani kako da dođemo do njega osobno sam došao održati ovaj mirni prosvjed jer na samovolju nečiju mijenjaju nam se župnici u našoj župi." - rekao je Miroslav





Župljani imaju pismeni dokaz i videozapis gdje jedna osoba maltretira cijelu crkvu i na zahtjev te osobe njihov je župnik promijenjen.

Objašnjenje Požeške biskupije župljanima je da je to redoviti premještaj ali oni to ne prihvaćaju i ne mogu se s tim složiti.

"Ako ne možemo doći do biskupa kako bi uspjeli riješiti nastale probleme, čini nam se svima da mi predstavljamo nešto što popunjava samo broj.

Izgubili smo vjeru u crkvu, naša crkva je prazna jer naši župljani odlaze u druga mjesta na misu, revoltirani su, ne druže se poslije mise.

U bibliji piše da "Dobar pastir čuva svoje ovce", a ovo nije dobar pastir." - dodaje Miroslav te nastavlja.

"Otjerao nam je prijašnjeg župnika zbog duhovnih obnova koji je okupljao oko 3 tisuće ljudi, sada opet ovaj župnik ne valja, te se na nagovor biskupa Škvorčevića morao ići ispričati osobi koja pravi probleme i sve zakuhava u našoj crkvi iz samo njoj poznatih razloga te je potom župnik i fizički napadnut u njihovoj kući.

Da bi stvar bila veća i bolja otac od te problematične osobe dobio je od Požeške biskupije dozvolu da dijeli Isusa odnosno Tijelo Kristovo."

Župljani su svjesni da će njihov župnik otići i to nije sporno, ali im problemi u župi i dalje ostaju i tek sada dolaze jer sada im dolazi osoba koja je sve to i priredila s riječima "Ja sam uspjela".

"U mailovima koji su dostavljeni župniku ista ta osoba je napisala "Iz crkve možeš letjeti samo ti", pa tko je ta osoba koja može to napraviti, a tko su oni u biskupiji da nas ne mogu primiti kako bi nas saslušali i pomogli nam kao župi i župljanima.

Kada je trebalo po snijegu doći na Župno pastoralno vijeće došao sam, kada je trebalo u Slatinu išao sam i na sve sam se svaki put odazvao, svaki puta sam čitao čestitku biskupa. Osam godina imamo novu crkvu koju nitko nije došao posvetiti.

Nitko nema hrabrosti doći i reći istinu, ja sutra mogu letjeti odavde ali mene su moja obitelj i otac naučili da na prvom mjestu treba biti poštenje, a sada vidim da poštenja u crkvi nema.

I dalje ću vjerovati u Isusa Krista i Mariju ali ću se moliti u svojoj kući jer nemam volje niti razloga ići u crkvu.

Ukazujemo na nepravilnosti u crkvi, samovolju jednog čovjeka Antuna Škvorčevića te da ne vrši svoje poštovanje i svoju službu za koju se on opredijelio i ukazujemo na smjenu ili ostavku biskupa Antuna Škvorčevića jer nije dostojan voditi Požešku biskupiju." - zaključio je Miroslav Cik iz župe Špišić Bukovica

Cik navodi kako su i četiri mlađa župnika odbila doći u njihovu župu jer ne žele u Požešku biskupiju zbog biskupa Antuna Škvorčevića

Miroslav Cik je član Župnog pastoralnog vijeća i ekonomskog vijeća izabran od župljana.

Priopćenje Požeške biskupije i biskupa Antuna Škvorčevića dobit ćemo putem e-maila te ćemo ga u cijelosti objaviti na našem portalu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI