Anja Janković - Pakračanka u Los Angelesu

Anja u Holltwoodu
(FOTO: Compas.com.hr)

25.06.2017. | Compas.com.hr
Pregleda: 12594

U današnje vrijeme, kada mladi odlaze u potrazi za nekim boljim životom izvan granica naše domovine, neki se odluče vratiti, barem na nekoliko dana kako bi obišli svoje najmilije – obitelj, prijatelje, ali i poznanike. Koliko ima mladih osoba koje odlaze, toliko ima i različitih priča zašto su se na to odlučili. Razgovarali smo s Anjom Janković, mladom Pakračankom koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama, preciznije - u Los Angelesu, Kaliforniji.



Kad spomenemo Los Angeles, odnosno L.A., prva asocijacija obično bude Hollywood i glamurozni život glumaca kakav možemo vidjeti na televizijskim ekranima. Upravo tamo, svoje mjesto pod suncem pronašla je Anja, mlada djevojka iz našeg kraja.


Rođena je u Pakracu gdje je završila osnovnu i srednju školu, a potom se preselila u Zagreb gdje je završila stručni Upravni studij pri Pravnom fakultetu u Zagrebu. Budući da je, kao malena djevojčica, dio svog osnovnoškolskog obrazovanja završila u Njemačkoj, strani jezici nisu joj predstavljali problem. Uvijek je voljela gledati popularne sapunice i serije, posebno meksičke – poput "Marisol" i "Esmeralde", kojih se svi mi sjećamo ili smo barem čuli za njih. Tako je stupila u kontakt s Kate del Castillo, poznatom meksičkom glumicom, s kojom se prvi put susrela u Madridu i na čiji poziv je odlučila otići u SAD.




Život u Los Angelesu, možda izgleda glamurozno, ali u pravom životu nije sve kao na filmu. Anja kaže da nema puno slobodnog vremena i da radni dan često traje duže od osam sati. Zaposlena je u jednom hotelu i dodaje kako je zadovoljna, ali naravno, uvijek postoji mogućnost za nekim boljim poslom i prilikom za bolju zaradu. Većinu slobodnog vremena provodi u druženju s prijateljima, većinom Meksikankama, koje poput Anje, žive i rade u Kaliforniji. Na pitanje susreće li ljude s naših prostora koji žive u Americi, odgovara kako se oni najviše okupljaju kad neka domaća estradna zvijezda dođe na američku turneju – poput Severininog koncerta održanog proljetos u Las Vegasu.



Pune četiri godine Anja nije bila u Pakracu. Sad kad je konačno došla, najviše se veselila susretu s bakom Zlatom (Janković) te bakom Milenom i djedom Tomislavom (Zednik) koji žive u Lipiku, ali ujedno i brojnom rodbinom i prijateljima koje dugo nije vidjela. Prije dolaska u Hrvatsku, boravila je u Njemačkoj gdje živi njezin brat Dejan i majka Nataša. Vjeruje kako će ponovno doći u Hrvatsku sljedeće godine i da će njezini posjeti postati ipak učestaliji. Anji želimo puno uspjeha u tako dalekom svijetu, a možda već sljedeće godine budemo ponovno pisali o našoj "Pakračanki u Americi".

izvor: www.compas.com.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI