Školski problemi u Jakšiću- susjedova strana priče

OŠ Mladost, Jakšić
(FOTO: Google)

24.06.2017. | A.M.
Pregleda: 18621

Ravnatelj Osnovne škole "Mladost" iz Jakšića u srijedu je dao izjavu zajavnost u kojoj govori kako ga susjed škole godinama maltretira na njegovomradnom mjestu te je upravo te srijede (21.6.) maltretiranje kulminiralotopovskim udarima na spomenutog ravnatelja.



"Netko je bacio topovske udare s terase kafića nasuprotškole na kojoj je sjedio i susjedov sin. Bio sam prisiljen slučaj prijavitipoliciji, koja je došla i uzela izjavu, od mene i susjeda. Pritisak na mene idruge nastavnike je velik, naziva nas se i traži veća ocjena za susjedovodijete, prijeti mi se. Rekao mi je da će zapaliti školu i mene, a kao da će mei ošišati. Tražim da nam se pomogne, ovo je neizdrživo, jer dolazak na posao zamene i većinu od 50 –tak djelatnika postalo je noćna mora, unatoč tomeinstitucije i policija ne čine ništa. Bojim se za svoj život i živote svojihčlanova obitelji",rekao je tada BoškoObradović.





Nakon što je priča izašla na svim portalima, pojavili su se komentari na Facebook-u jer ljudi očito jedino tako mogu i žele iskazati svoje mišljenje.



Nama se u redakciju javio susjed o kojem je ravnatelj Obradovićpričao u izjavi te zahtjeva da njegov identitet ostane tajan jer, kako kaže,njegovo ime nije spomenuo niti ravnatelj. U daljnjem tekstu oslovljavat ćemo ga"susjed", a za sebe kaže kako istupa u ime svih ostalih susjeda škole i roditeljadjece koji imaju pritužbe na rad osoblja OŠ Mladost iz Jakšića.

Susjed u svakom slučaju demantira spomenuti topovski napadna ravnatelja i, kako kaže, sve to zvuči kao jedan vrlo loš scenarij za ratnifilm.

Boško je postao ravnatelj prije sedam godina i susjed kažekako otada počinju pritužbe na rad škole kao ustanove. "Ravnatelja u školi, nanjegovom radnom mjestu, nema u 7:00 sati ujutro, a ni u 15:00 sati popodne. Alizato obilazi obiteljske kuće i lobira za sastav Vijeća te za vrijeme radnogvremena sjedi u obližnjem kafiću. Neprestano diskriminira našu djecu! Naravnoda smo se žalili županiji, ministarstvu i svim nadležnim institucijama,pročelnica za društvene djelatnosti u PSŽ zna za naš slučaj, no nikada se nitkonije "pozabavio" našim problemom niti smo dobili ikakav odgovor na naša pitanja",govori susjed.



Najveći problem u školi trenutno je izlaz koji je napravljenu ženskom toaletu i na koji se žale učenice škole koje smatraju da je timeugrožena, ako ne i ukradena, njihova privatnost. O tome svjedoči i pismo jednedjevojčice koja pohađa OŠ u Jakšiću i koja, između ostalog, kaže kako kroz tajizlaz svakodnevno, i po nekoliko puta dnevno, ulaze i izlaze gotovo svidjelatnici škole, pa čak i ravnatelj te odlaze u obližnji kafić. "Mislim da tonije u redu i da na neki način time ruše moju intimu. Požalila sam se svojojrazrednici, ali ona nije reagirala. Znam da to smeta i ostalim curama u školi.Neke učenice koje žive blizu škole, pod velikim odmorom idu svojim kućama kakobi vršile nuždu", napisala je djevojčica u svom pismu kojeg u potpunosti možetepročitati ispod.



Na kraju, susjed želi istaknuti kako samo želi najbolje zasvoju i ostalu djecu koja pohađaju tu školu te smatra da ravnatelj i djelatniciškole ne daju dobar primjer učenicima odlazeći za vrijeme radnog vremena uobližnji kafić. "Žao mi je što je ova škola, koja je nekoć bila uzor i primjersvim školama, danas predmet sprdnje koji se povlači po nacionalnim medijima",završio je susjed.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI