Pobjednici još jednom zahvalili biračima

HDZ
(FOTO: 034 portal)

06.06.2017. | Slavonski.hr
Pregleda: 8891

U stranačkim prostorijama Hrvatske demokratske zajednice u Požegi danas je održana konferencija za novinare kako bi se najjača stranka još jednom zahvalila svim biračima na poklonjenom povjerenju iskazanom na lokalnim izborima. Konferencija je održana u nazočnosti pobjedničke ekipe – župana te gradonačelnica, gradonačelnika i načelnika s područja Požeško-slavonske županije.

U ime Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije o izvrsnim rezultatima ali i velikoj odgovornosti koja je pred odabranim pobjednicima govorio je predsjednik Županijskog odbora Franjo Lucić.Lucić je još jednom naglasio kako je Hrvatska demokratska stranka zahtjevna u odabiru svojih kandidata jer biraju se najbolji od najboljih, a ostvareni rezultat na izborima i u prvom i u drugom krugu potvrdio je kako birači tu kvalitetu znaju i prepoznati.

Zahvalu biračima uputio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević čija pobjeda u prvom krugu najbolje govori kako ga stanovništvo doista prepoznaje kao "našeg Lojzu". "Čast mi je što sam ponovo dobio mogućnost biti kandidat ispred Hrvatske demokratske zajednice nakon prvog mandata. To je prije svega obveza da nastavimo kontinuitet rada, ponajprije završetka svih ključnih aktivnosti i projekata o kojima smo govorili.Radi se i dalje, gospodarske aktivnosti su prioritet i vjerujem kako ćemo zamišljeno i ostvariti u budućem razdoblju. Vrlo je važno da krenemo s jednim afirmativnim pristupom, da probamo potaknuti mlade i sve koji imaju mogućnosti, volje i želje za rad te da izbacimo negativizam. Moramo krenuti u pozitivnom smjeru kako našu županiju više nitko ne bi nazvao najgorom, najsiromašnijom jer to jednostavno nije točno - mi po ekonomskim mogućnostima ali i po hrabrosti vrijednosti naših ljudi imamo prostor i mjesto u tablici srednje razvijenih u Republici Hrvatskoj. Idemo zajedno raditi i pobijediti i u novom izazovu koji je pred nama, pri tom pozivam i ljude koji su u znanstvenim i obrazovnim institucijama jer bez znanosti i obrazovanja teško možemo naprijed. Sretan sam i ovi rezultati nisu slučajnost," naglasio je župan Tomašević dodajući kako će potvrdu dobrim izbornim rezultatima dati i sam državni vrh jer iduća sjednica vlade RH u srpnju održat će se, kako je najavljeno, upravo u Požeško-slavonskoj županiji. "To znači da se i projekt Slavonija razvija u sve snažnijem ritmu i da smo napravili dobar posao. Kada zbrojimo, kako god da jest, ovdje je 12 veličanstvenih!"rekao je župan Tomašević.


Posebno su u požeško-slavonskom HDZ-u ponosni na rezultat u Požegi gdje je Darko Puljašić, kao mlad, ambiciozan i dokazano uspješan svoje atribute potvrdio i izbornim rezultatom u drugom krugu.


"Pokazalo je kako je upravo HDZ ta snaga koja treba voditi i upravljati u svim jedinicama, gradovima i općinama. To je ono što su birači prepoznali te dali povjerenje i meni kao starom-novom čovjeku u Gradu Požegi. Mislim da sada imamo izvrsnu priliku da zajedničkim snagama radimo na programu razvoja privrede, programu razvoja konkurentnosti naših gradova i općina u cijeloj županiji, uz svesrdnu pomoć našeg saborskog zastupnika i predsjednika Županijskog odbora. Upravo ta sinergija mladosti i iskustva uvjeren sam, izrodit će kvalitetan i dobar rad za poboljšanje kvalitete života naših sugrađana, jer zato su nas i birali. Svi smo nakon objave rezultata pozvali na jedinstvo, na suradnju, i uvjeren sam kako je upravo to što će u ove četiri godine biti karakteristika naših mandata – pozivamo sve koji mogu hoće i žele pomoći ovom gradu i županiji da se razvijamo u smjeru koji zaslužujemo,"naglasio je novi požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Požeško-slavonski HDZ-ovci zahvalili su i novinarima na korektnom izvještavanju u protekle četiri godine mandata i dobrom odnosu za koji se nadaju da će se razvijati i dalje. U skladu s izrečenim, na naše pitanje hoće li gospodin Vedran Neferović (bivši gradonačelnik Požege, a sada po svemu sudeći zamjenik župana) pretrpjeti kakve sankcije zbog neprimjerenog i štetnog ponašanja tijekom kampanje, predsjednik Lucić kratko je odgovorio kako o tome nisu razmišljali, ali kako je štetu Neferović nanio ponajprije sam sebi.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI