Demanti Josipa Neferovića na članak objavljen 1.ožujka 2017. na 034portalu

Josip Neferović
(FOTO: Google)

06.06.2017. | A.M./O.D & J.N.
Pregleda: 15099

Jučer smo na adresu redakcije dobili Predmet odvjetničkog društva Rabar & Visković iz Zagreba koji zastupaju Josipa Neferovića te su nam dostavili Zahtjev za objavu ispravka sukladno Zakonu o medijima koji mi prenosimo u cijelosti.

" Poštovani!

Obraćamo Vam se su svojstvu punomoćnika gospodina Josipa Neferovića iz Požege Bana Josipa Jelačića 73, OIB: ......... Dana 01. ožujka 2017. godine na www.034portal.hru tekstu pod naslovom "Neferović stariji traži otpremninu!?" autora naznačenog kao A.M objavljene su netočne i neosnovane informacije čime su teško i trajno povrijeđeni dostojanstvo, ugled i čast gospodina Josipa Neferovića te se stoga zahtijeva da u skladu s pozitivnim odredbama Zakona o medijima objavite ispravak kako slijedi:


" Informacije iznijete dana 01.ožujka 2017. godine na www.034portal.hru tekstu pod naslovom " Neferović stariji traži otpremninu!?" autora naznačenog kao A.M netočne su i neosnovane pa je tako netočno i neosnovano:


1.Da je gospodin Josip Neferović na svom radnom mjestu posljednjih 10ak godina dnevno provodio prosječno 30ak minuta, a za što je primao više nego sjajnu plaći.

2.Da je gospodin Josip Neferović o trošku Požeškog sportskog saveza neuspješno pokušao završiti Višu trenersku školu što je u današnjoj protuvrijednosti negdje oko 20 000kn, koje naravno nikada nije vratio u proračun saveza, pa ostaje upitno što s tim novcem.

3.Da je u gospodina Josipa Neferovića nepotrebno uložen novac.

4.Da je Škola nogometa grada Požege <<životno djelo>> gospodina Josipa Neferovića te da policija posljednjih desetak dana temeljito češlja njezino poslovanje kao i da je teško reći kada bi taj postupak mogao završiti i kakvi će biti rezultati istog.

Naime, gospodin Josip Neferović cijeli radni vijek uredno je i savjesno ispunjavao sve svoje radne obveze te je u ispunjavanju istih, unutar radnog vremena, uvijek uredno bio prisutan na radnom mjestu za što je primao propisanu plaću. Netočno je da je gospodin Josip Neferović o trošku Požeškog sportskog saveza pohađao Višu trenersku školu ili bilo kakvu drugu školu te da je stoga istom nešto dužan. Ijedno je netočno da je u gospodina Josipa Neferovića od strane bilo koga nepotrebno uložen novac. Nadalje, iako je gospodin Josip Neferović bio angažiran u postupku oformljivanja tima ljudi u Školi nogometa grada Požege osnovanje navedene škole nije bila njegova ideja te ista ne predstavlja životno djelo. Unutar navedene škole gospodin Josip Neferović bo je u funkciji koordinatora i nije bio uključen u vođenje poslovanja iste te navedeno poslovanje nije predmet kriminalističke obrade."

Objavom navedenih netočnih i neosnovanih informacija postupljeno je suprotno osnovnim postulatima novinarske profesije te nisu postojali uvjeti za njihovu objavu. Naime, gospodina Josipa Neferovića prije objave nisu kontaktirali niti nakladnik niti autor kako bi provjerili istinitost navedenih informacija ili kako bi gospodinu Josipu Neferoviću dali mogućnost očitovanja.

Prethodno navedene informacije objavljene su s ciljem da se javnost šokira, da se osramoti,omalovaži i lažno prikaže gospodina Josipa Neferovića te njegovo privatno i poslovno djelovanje.

Dakle, iz svega navedenog razvidno je kako je cilj bila objava neprovjerenih i senzacionalističkih netočnih informacija kojima su teško i trajno povrijeđeni dostojanstvo, ugled i čast gospodina Josipa Neferovića kojima je gospodinu Josipu Neferoviću u privatnom i poslovnom životu izazvan niz neugodnosti. Slijedom svega iznijetog gospodin Josip Neferović zadržava pravo naknadu počinjene mu štete ostvarivati i sudskim putem.

Josip Neferović po punomoćniku

Odvjetnik: Ljubo Pavasović Visković

Zagreb, 30.05.2017.

Dobrotom glavnog urednika 034portala Ante Mandarića objavljen je zahtjev za ispravkom gospodina Josipa Neferovića iako zakonski to nismo bili u obvezi učiniti jer je protok od objave teksta pod naslovom "Neferović stariji traži otpremninu!?" dulji od 30 dana.

Prijetnja tužbom protiv Ante Mandarića je potpuno neosnovana i kao takva neprihvatljiva.

Demanti gospodina Neferovića možete pogledati ovdje











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI