Trenkovčani sele u 2. ŽNL, Požega superefikasna za kraj sezone

NK Požega
(FOTO: M.J.)

05.06.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 9862

U nedjelju je spušten zastor na još jednu sezonu u 1. ŽNL u kojoj se najboljom pokazala Požega koja je došla do povijesnog naslova prvaka. Napravila je Podoljakova momčad nešto što nitko prije nije ostvario, u 22 odigrana kola, prvom pratitelju su pobjegli nevjerojatna 23 boda. Dakle u svakom kolu su stvorili bod prednosti pred Kaptolom! U samo dvije utakmice Požega nije pobjedila, na gostovanju u Vidovcima su remizirali, a u Kutjevu doživjeli jedini poraz. Posljednje kolo u kojem je predsjednik ŽNS Drago Lucić Požežanima je uručio pehar i medalje, a slavljenički su igrači Požege odradili posljednji dvoboj protiv BSK-a. Čak 9 golova primili su vratari gostiju, a naravno, najraspucaniji je bio Miroslav Lujić koji je sa nova 4 pogotka došao do 27 golova u sezoni, čak 8 više od prvog pratitelja, Branka Sadileka.




I Sadilek je zabio na kraju sezone, no njegov pogodak bio je dovoljan tek za ublažavanje poraza Kaptola u Vidovcima. Dinamo je upisao 3:1 pobjedu kojom je potvrdio ostanak u 1. ŽNL i sljedeće sezone. Nakon čak 12 kola na posljednjem mjestu Dinamo se spasio pobjedama u posljednja dva kola i poslao Slogu u 2. ŽNL. Sloga se od prvoligaškog društva oprostila novim porazom, ovoga puta pali su u Kuzmici rezultatom 4:2.






Kutjevo je sezonu zaključilo uvjerljivom pobjedom nad Slavenom koji se očito zadovoljio sezonom u onom trenutku kada je osigurao ostanak pobjedom nad Dinamom pa su prilično "rekreativno" odradili utakmicu protiv Kutjeva. Croatia je slavila na svom terenu rezultatom 2:0 protiv Jakšića, kod njih nije bilo opuštanja bez obzira što su kolo prije kraja matematički osigurali ostanak.




U Mihaljevcima se od aktivnog branjenja oprostio dugogodišnji kapetan i vratar Croatije Ivan Vinković, pa je utakmica bila i pomalo svečarska. I u Velikoj je slavila domaća momčad, Papuk je tako zaključio savršeno domaće kolo s maksimalnih 18 bodova za domaće. Veličani su sa 2:1 bili bolji od Lipika.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI