Požega za viši rang protiv prvaka Osječko baranjske 1. ŽNL

(Ilustracija)
(FOTO: M.J.)

01.06.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 7392

Nogometaši Požege za sobom su ostavili sjajnu sezonu, lakoćom su došli do naslova prvaka, odigrali polufinale Kupa, a nakon nesretnog ispadanja od Slavije potpuno su se okrenuli kvalifikacijama za Međužupanijsku ligu koja je neskrivena ambicija svih u klubu.

Za razliku od ranijih sezona kada je dirigirano bilo da naš prvak igra protiv predstavnika brodsko posavske županije, ove godine su parovi kvalifikacija ždrijebani, a kuglica je Požegi dodjelila prvaka Osječko baranjske 1. ŽNL, Nogometni klub Borac iz Kneževih Vinograda. Prvi susret igra se 10. Lipnja u Požegi, a uzvrat je na rasporedu 15. Lipnja u Baranji, oba puta s početkom u 18,00 sati.

Borac je prilično uvjerljivo osvojio naslov prvaka u vrlo jakoj osječkoj Primeri. O kakvoj je ligi riječ možda će najviše reći činjenica da je NK Fešk iz Feričanaca tamo tek 4. na ljestvici, a u dva tjedna su u kupu slavili protiv trećeligaša Belišća i BSK-a iz Bijelog Brda. Borac je dugo vodio borbu upravo sa Feškom i Tomislavom s Livane, ali jedan po jedan su konkurenti otpadali a momčad trenera Damira Horvata, je imala kontinuitet i do kraja stvorila veliku bodovnu prednost. Trener gostiju ne dolazi u nepoznato, na golu Slavonije proveo je pune 3 sezone, a još dvije i u Kamen ingradu.


Borac je unazad nekoliko sezona u vrhu lige, borili su se uvijek do završnice za naslov, no do ove godine su uvijek ostajali kratki u završnici. Igraju prilično pragmatičan nogomet, vole kada ih se napadne pa onda iz sjajnih kontri siju opasnost pred protivničkim vratima. Riječ je o discipliniranoj ekipi koja je u 29 odigranih kola primila 33 pogotka, a prvo ime je svakako ofenzivac Barat, dok su uvelike oslabljeni odlaskom sjajnog veznjaka Miličića koji gotovo sigurno neće igrati protiv Požege.


Teško je donositi nekakve zaključke i uspoređivati snagu momčadi koje igraju u različitim natjecanjima, no dojam je da Požega u te dvoboje ulazi u najmanju ruku ravnopravna, ono što je svakako veliki plus za Crvene je širina klupe, Borac je prilično kratke klupe, dok Podoljak ima veliki izbor igrača i moći će u drugim poluvremenima dodati gas. Naravno, Požegi želimo uspjeh da nakon dogu vremena naš prvak ode u viši rang natjecanja te se priključi pakračkom Hajduku u MŽNL.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI