Mladost se vraća u prvoligaško društvo, Graničar propustio meč loptu

NK Graničar Bučje
(FOTO: Krešimir Petar Putrić)

03.05.2017. | M.M.
Pregleda: 5265

Proteklog vikenda svoje redovno kolo odradili su i drugoligaši i trećeligaši. U 2. ŽNL Mladost iz Pavlovaca potvrdila je naslov prvaka i povratak u 1. ŽNL nakon samo godinu dana izbivanja. Mladost je uz 4 pogotka najboljeg strijelca lige Mirka Pilića bila vrlo uvjerljiva protiv posljednje momčadi lige, Dinama iz Badljevine. Konačnih 5:0 je čak i pristojan poraz za Dinamo s obzirom da su u Pavlovce doputovali sa samo 10 igrača.

Uz vlastitu pobjedu Mladosti je na ruku išao i poraz drugog Dinama, onog rajsavačkog na gostovanju u Drenovcu. Tamo je Dragovoljac slavio 2:1 pobjedu i tako pomogao Mladosti da osigura naslov, ali i Omladincu da stigne na drugo mjesto ljestvice. I sebi su igrači Dragovoljca omogućili da se uključe u borbu za 2. Mjesto koje bi na kraju sezone moglo voditi u 1. ŽNL ako Požega ode u Međužupanijsku ligu.

U ostalim susretima Omladinac je bio najuvjerljiviji, slavili su u Zagrađu 4:0 pobjedu i tako nastavili odličan niz nakon poraza u derbiju. Sulkovci su potpuno izletjeli iz kolosjeka, njihovi proljetni rezultati nisu na tragu jeseni, ovoga puta su samo remizrali u Vetovu, dok je u dvoboju Croatije i Dobrovca pobjeda otišla na stranu gostiju.


Mladost – Dinamo B. 5:0


H. Dragovoljac – Dinamo R. 2:1

Kamen – Sulkovci 1:1

Croatia – Dobrovac 1:2

Graničar Z. – Omladinac 0:4

Zanimljivo kolo odirali su trećeligaši. U Biškupcima se igrao derbi između BSK-a i Slavonije iz Prekopakre koji je završen podjelom bodova 3:3, a to je savršeno odgovaralo vodećem Graničaru koji je gostovao u Poljani kod istoimene momčadi koja je posljednja na ljestvici. Bez obzira na veliku razliku u bodovima i mjestima na ljestvici, Graničar nije uspio pobijediti pa je propustio priliku praktično osigurati naslov prvaka.

Nakon jesenske polusezone jedan od kandidata za titulu bio je Parasan koji u proljeće igra jako loše, u proteklom kolu poraženi su i od Ovčara na svom terenu. Lipa je uhvatila dobru formu, polako se vraćaju i konsolidiraju nakon dvije katastrofalne sezone. Putovali su u Marino Selo u proteklom kolu i upisali 2:0 pobjedu.

Eminovci slobodni

Poljana – Graničar 2:2

BSK – Slavonija 3:3

Parasan – Ovčare 1:2

Jovača – Lipa 0:2




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI