Mladost se vraća u prvoligaško društvo, Graničar propustio meč loptu

NK Graničar Bučje
(FOTO: Krešimir Petar Putrić)

03.05.2017. | M.M.
Pregleda: 5280

Proteklog vikenda svoje redovno kolo odradili su i drugoligaši i trećeligaši. U 2. ŽNL Mladost iz Pavlovaca potvrdila je naslov prvaka i povratak u 1. ŽNL nakon samo godinu dana izbivanja. Mladost je uz 4 pogotka najboljeg strijelca lige Mirka Pilića bila vrlo uvjerljiva protiv posljednje momčadi lige, Dinama iz Badljevine. Konačnih 5:0 je čak i pristojan poraz za Dinamo s obzirom da su u Pavlovce doputovali sa samo 10 igrača.

Uz vlastitu pobjedu Mladosti je na ruku išao i poraz drugog Dinama, onog rajsavačkog na gostovanju u Drenovcu. Tamo je Dragovoljac slavio 2:1 pobjedu i tako pomogao Mladosti da osigura naslov, ali i Omladincu da stigne na drugo mjesto ljestvice. I sebi su igrači Dragovoljca omogućili da se uključe u borbu za 2. Mjesto koje bi na kraju sezone moglo voditi u 1. ŽNL ako Požega ode u Međužupanijsku ligu.

U ostalim susretima Omladinac je bio najuvjerljiviji, slavili su u Zagrađu 4:0 pobjedu i tako nastavili odličan niz nakon poraza u derbiju. Sulkovci su potpuno izletjeli iz kolosjeka, njihovi proljetni rezultati nisu na tragu jeseni, ovoga puta su samo remizrali u Vetovu, dok je u dvoboju Croatije i Dobrovca pobjeda otišla na stranu gostiju.


Mladost – Dinamo B. 5:0


H. Dragovoljac – Dinamo R. 2:1

Kamen – Sulkovci 1:1

Croatia – Dobrovac 1:2

Graničar Z. – Omladinac 0:4

Zanimljivo kolo odirali su trećeligaši. U Biškupcima se igrao derbi između BSK-a i Slavonije iz Prekopakre koji je završen podjelom bodova 3:3, a to je savršeno odgovaralo vodećem Graničaru koji je gostovao u Poljani kod istoimene momčadi koja je posljednja na ljestvici. Bez obzira na veliku razliku u bodovima i mjestima na ljestvici, Graničar nije uspio pobijediti pa je propustio priliku praktično osigurati naslov prvaka.

Nakon jesenske polusezone jedan od kandidata za titulu bio je Parasan koji u proljeće igra jako loše, u proteklom kolu poraženi su i od Ovčara na svom terenu. Lipa je uhvatila dobru formu, polako se vraćaju i konsolidiraju nakon dvije katastrofalne sezone. Putovali su u Marino Selo u proteklom kolu i upisali 2:0 pobjedu.

Eminovci slobodni

Poljana – Graničar 2:2

BSK – Slavonija 3:3

Parasan – Ovčare 1:2

Jovača – Lipa 0:2




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI