Prosvjeduju jer im ŽUC nije dao novi ugovor (video)

Tomislav Opačak u Hummeru je predvodio kolonu prosvjednika Pleternicom
(FOTO: Vjeran Blašković)

28.10.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 17165

Desetak kamiona i traktora tvrtke Ceste d.d. iz Slavonskog Broda iza 17 sati usporavalo je promet u središtu Pleternice u znak prosvjeda jer nisu dobili novi ugovor od Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije

Kako je pojasnio predsjednik uprave tvrtke Ceste d.d. Tomislav Opačak, sa ŽUC-om imaju potpisan okvirni sporazum do kraja 2013. godine koji predviđa potpisivanje ugovora svake godine. Ugovor sa ŽUC-om istekao je 21. listopada ove godine, a umjesto novog, Opačak tvrdi da su iz ŽUC-a dobili dopis u kojemu stoji da novi ugovor neće biti potpisan.

- U Cesti d.d. ispostavi Požega i Pakrac radi 60-tak radnika s tih područja koji će sada vjerojatno ostati bez posla. Članovi smo dva sindikata i oba su uz nas. U ponedjeljak imamo konferenciju za medije u Požegi, a do tada ćemo ovako prosvjedovati vozeći se ulicama Pleternice ispred kuća župana Marijana Aladrovićav.d. upravitelja ŽUC-a Mije Jozaka, rekao je Opačak. Tvrtka Ceste d.d. na području županije obavljala je posljednih 20 godina poslove posipanja županijskih i državnih cesta solju i ostale poslove vezane uz održavanje tih prometnica.





- Ispunjavali smo sve uvjete, imali smo realiziranih 19 milijuna kuna radova, a ugovoreno je 18 milijuna, sve je bilo u redu iako se iz ne znam kojih razloga upravitelj Jozak žalio na naš posao. Vjerujemo da će sada naše poslove dati nekom drugom. Tražili smo termin za razgovor s gospodinom Jozakom, ali nas nije želio primiti, rekao je Opačak.

Prosvjed je započeo iza 17 sati, vozila su se iz Ulice prilaz uputila preko ulica Fra Kaje Adžića i Bana Josipa Jelačića do Mlinske gdje su se parkirali. Nakon stanke od 45 minuta nastavili su do Vinogradske ulice gdje stanuje župan, no tamo ih je zaustavila policija točno ispred policijske postaje koja je tik uz odredište prosvjednika.

Nakon kraćeg razgovora s policijom Opačak je prosvjednike poslao nazad u Mlinsku, a on je s policajcima ušao u policijsku stanicu tražeći pregovore. Razgovor s policijom potrajao je do pola devet, a nakon toga Opačak se pridružio radnicima.

Saznajemo kako im se iz Slavonskog Broda treba priključiti još 7 vozila, no da ih je brodska policija zadržala na Grižićima, a kada su pušteni dalje pred Pleternicom ih je zaustavila tamošnja policija koja vrši alkotest vozača.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI