Gradonačelnik uručio blagdanske bonove socijalno potrebitim obiteljima

Podjela poklon bonova kod gradonačelnika
(FOTO: pozega.hr)

10.04.2017. | M.M./pozega.hr
Pregleda: 8190

Obiteljima slabijeg imovnog stanja gradonačelnik Vedran Neferović danas je uručio poklon bonove Grada Požege. Podijeljeno je 150 poklon bonova u vrijednosti 300 kuna po obitelji te poklon paketi s namirnicama i svakodnevnim potrepštinama. Radi se o korisnicima pomoći u podmirenju režijskih troškova, socijalno ugroženim članovima Udruge gluhih i nagluhih, te korisnicima drugih prava iz socijalnog programa Grada Požege.

- Ovo mi je osobno i najteži dio posla jer sam svjestan da u današnje vrijeme u našem gradu ima jako puno sugrađana koji imaju potrebe i koji žive u vrlo teškim životnim uvjetima. Ovo je mala pomoć pred uskrsne blagdane, koja će im pomoći da dostojno proslave nadolazeći blagdan, no sigurno im neće u značajnoj mjeri olakšati život. Grad Požega cijele godine kroz socijalni program pokušava pomoći onima najugroženijima kroz niz mjera. No, sigurno je da to ne može zadovoljiti sve potrebe koje ljudi imaju tijekom cijele godine – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.





Blagdanski bonovi za potrebite dio su socijalnog programa Grada Požege koji se provodi tijekom cijele godine. Tako je u 2017. godini utrošeno 194.975,91 kuna, od planiranih 864.000,00 kuna za cijelu godinu, za prava iz socijalne skrbi Grada Požege koja uključuju jednokratne novčane pomoći, pokrivanje režijskih troškova, smještaj djeteta u vrtić, dostave toplog obroka za starije i nemoćne i dr. prava. Gotovo 200 obitelji ostvarilo je pravo na novčanu naknadu za kupnju ogrjeva u 2016. godini u iznosu od 950 kuna po obitelji, dok 85 umirovljenika koji imaju manju mirovinu od 1200 kuna primaju dodatak na mirovinu za što je u ovoj godini utrošeno 49.150,00 kuna.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI