Prekinuta sjednica Skupštine DVD-a Požega

Radno predsjedništvo Skupštine DVD-a Požega
(FOTO: I.V.)

09.04.2017. | I.V.
Pregleda: 9099

Burna rasprava održavala se sinoć na skupštini Dobrovoljnogvatrogasnog društva Požega. Naime, 143. redovita skupština navedenog društvabila je i izborna, na kojoj je društvo trebalo izabrati novo rukovodstvo.



Nakon što su izabrana radna tijela, Skupština je otpočela sradom tako da su pročitana sva izviješća koja su odlukom Skupštine i usvojenate je raspušteno staro rukovodstvo. Problem se dogodio kada je predsjednikKandidacijskog povjerenstva dao prijedlog kandidata za nova tijela koja bivodila društvo. Na skupštini se ustanovilo da je predsjednik Šimun Miletićkandidacijskoj komisiji dostavio različit prijedlog kandidata od onoga koji jeusvojio Upravni odbor društva a predstavio ga kao prijedlog Upravnog odbora.


Osim što se prijedlog kandidata za izvršne funkcije udruštvu razlikovao od onog koji je potvrđen na Upravnom odboru, on je pristigaosuprotno članku 25. Statuta DVD-a i članku 14. Poslovnika o radu Skupštine,koji kaže da se prijedlog kandidata treba Kandidacijskom povjerenstvu trebadostaviti najmanje 15 dana prije održavanja Skupštine, što nije bilo slučaj.




Nakon žustre rasprave u kojoj pojedinci nisu previše biraliriječi i pokušaja da se izglasa predloženo rukovodstvo, uslijedila je 20-tominutna pauza nakon koje je Skupština ponovo pokušala iznaći rješenje cijelesituacije. Jedini logičan prijedlog dao je Kristijan Perković, koji jepredložio da se sjednica prekine i nastavi za tri tjedna kako bi se proceduraoko izbora novog rukovodstva mogla ispoštivati, što je skupština potvrdiladvotrećinskom većinom.



DVD Požega slijedeća tri tjedna nema svoje rukovodstvo jerje starom izglasana razrješnica što znači da nema predsjednika, zapovjednika iostalih članova nužnih za normalno funkcioniranje društva, niti je mogućeplaćati račune, niti isplaćivati plaće zaposlenima jer za to nitko nijeovlašten.

Do ponovne sjednice Skupštine DVD-a koja bi se trebalaodržati 29. ovog mjeseca, kada se treba izabrati novo rukovodstvo, Društvo je u svojevrsnom"vakumu", a da bi kandidature mogle biti pravovaljane treba ih dostavitiKandidacijskom povjerenstvu najkasnije 14. travnja, dakle još šest dana.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI