16 osoba s posebnim potrebama i njihovih asistenata potpisalo ugovore na iduće dvije godine

Potpisivanje ugovora za osobe s posebnim potrebama
(FOTO: M.B.)

03.04.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 12645

16 osoba s posebnim potrebama i njihovih asistenata potpisalo je danas ugovore u trajanju sljedećih 24 mjeseca. Projekt provodi Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije, a potpisivanje ugovora nazočili su predsjednik Udruge Nikola Brekalo, voditelj projekta Tomislav Škoda, dogradonačelnik Požege Darko Puljašić te dožupan Ferdinand Troha.



Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije okuplja civilne, tjelesne invalide te im je glavna zadaća pomoći osobama s invaliditetom u ostvarivanju njihovih prava i poboljšati cjelokupnu kvalitetu života. Udruga trenutno broji 639 članova što djece, odraslih, starijih i svih onih koji su željni pomoći.







"Ovim projektom se pruža potpora neovisnom življenju osoba s invaliditetom što uključuje pravo na izbor, donošenje odluka, kontrolu vlastitog življenja, odgovornost za donošenje odluka te pravo na pogrešku. Projekt traje 24 mjeseca, odnosno od 1.4.2017. do 31.3.2019. godine, a ukupni iznos bespovratnih odobrenih sredstava je milijun i 872 tisuće kuna. Danas je ugovore potpisalo osam starih i osam novih osobnih asistenata", istaknuo je predsjednik Udruge Nikola Brekalo.



Usluga osobne asistencije predstavlja pružanje potpora osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u provođenju svakodnevnih životnih aktivnosti. Širenjem ove usluge veći broj osoba s invaliditetom dobit će pravo na osobnog asistenta i tako si znatno poboljšati kvalitetu života.





"Dugogodišnja iskustva naše udruge pokazala su da je projekt osobnih asistenata koji provodimo pri Ministarstvu socijalne politike i mladih postao nezamjenjiv korisnici su unaprijedili kvalitetu života te su mnogi postali aktivniji u Udruzi, sklopili partnerske veze, a i njihove obitelji izražavaju zadovoljstvo ovim Projektom", rekao je voditelj i koordinator Projekta Tomislav Škoda upoznavši nove i podsjetivši stare osobne asistente koje su njihove zadaće i obaveze prema osobama s invaliditetom.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI