Ronko ide po novi mandat, HDZ još neodlučan

Zdravko Ronko
(FOTO: SDP promo)

05.03.2017. | A.M.
Pregleda: 13015

Velika nepoznanica nadvila se nad dvije najjače političkestranke pred skore lokalne izbore i to po pitanju, koga će te politički konfrontiraneopcije kandidirati za najvažnije mjesto u gradu, ono gradonačelnika.

No tom nadmudrivanju, bar s jedne strane došao je kraj, kakodoznajemo iz vrha SDP-a, iako se do sada uz potporu gradske organizacije isamog predsjednika stranke pomalo nećkao, Zdravko Ronko je prihvatio predloženukandidaturu za gradonačelnika grada Požege.




Prema našim informacijama, ovaj tjedan je u Iblerovojsredišnjici sve dogovoreno. Ronko će preuzeti odgovornost lokalne organizacijeSDP-a i suprotstaviti se, naprosto, pocijepanom i razjedinjenom HDZ-u u Požegi,i ne samo u Požegi već, kako doznajemo, utrka će biti gusta u još nekimgradovima i općinama.


Sa Iblera doznajemo da su požeški socijaldemokrati pronašlizajednički jezik i jednoglasno odlučili pomesti ovakav razjedinjeni HDZ svlasti u Požegi, navodno će Ronko kao kandidat dobiti dodatni vjetar u leđa iod dijela donedavno nezadovoljnih SDP-ovaca jer smatraju da se dosadašnjaHDZ-ova vlast previše bavila sama sobom i uhljebničkom politikom koja jerezultirala vlastitim raskolom te je ostalom djelu pučanstva odaslala poruku kakoje bolje da se snađu u nekoj drugoj zemlji, jer ova je rezervirana za HDZ.

SDP-u i Ronku se tako otvaraju vrata da prije i kvalitetnijepredstavi svoj program za Požegu, a kako čujemo radi se o programima zapoduzetnike, kulturu, sport, pojeftinjenju komunalne naknade, vodoopskrbe, ulaganjima u mjesneodbore i snažnijoj brizi za umirovljenike te obespravljenu socijalu i to, kakodoznajemo, planira gurnuti u prvi plan dok se HDZ još uvijek bavi samim sobom.

Stoga nas ne bi začudilo da se SDP-ovom kandidatu priklone ijoš neke "nezavisne" i manje kotirajuće stranačke opcije, jer prisjetimo se, naprošlim izborima razlika između pobjednika i gubitnika je bila samo 46 glasovaa to u SDP-u planiraju preokrenuti.

SDP-ov veteran bi tako mogao, po nekima, ni kriv ni dužanponovo zauzeti kormilo grada i osigurati za SDP svijetlu točku u Slavoniji tepomrsiti račune onima koji ga danas ne doživljavaju. Da Ronko pored mnogihizbornih utakmica ima i pregršt aduta u rukavu nije za podcijeniti a nastavi lise druga opcija baviti sama sobom, imat će vremena za to i poslije izbora kada neće biti previše važno analizirati gdje su pogriješili.

Kandidati za zamjenike još nisu poznati ali nagađa se da bito moglo pripasti ženskoj kvoti pa bi se na tim mjestima mogle naći sadašnje vijećniceTamara Puač i Marija Užar a moguće je i da jedan zamjenik bude bivši direktorTurističke zajednice Bruno Horvat.

Doznajemo da su na Iblerovoj središnjici prihvatili pratititroškovni plan požeške kampanje i da Ronko uživa potpuno povjerenje novogpredsjednika, koji je to svojim nedavnim dolaskom u Požegu i potvrdio.

Po svemu sudeći, SDP nije digao ruke od Požege i planirajusvojim konkurentima prirediti vatreno krštenje boreći se za svaki glas koji biupravo njima omogućio pobjedu na izborima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI