U Mihaljevcima održan plenum klubova 1; 2. i 3. ŽNL

Plenum županijskih nogometnih liga
(FOTO: M.M.)

28.02.2017. | Mijo Jozić
Pregleda: 5954

U prostorijama županijskog prvoligaša Croatije izMihaljevaca sinoć je održan plenum klubova sve tri Požeško slavonske županijskenogometne lige.

Uz redovita izvješća povjerenika za natjecanje, disciplinskogsuca i povjerenika za suđenje, posebnu pažnju izazvala je rasprava o novomsustavu natjecanja za mlađe kategorije. Nakon poprilično dugog "opiranja" i unašoj županiji će se nogometna natjecanja prilagoditi sve manjem broju mladihopćenito, ali još više smanjenom broju onih koji se aktivno bave sportom,odnosno nogometom. Po uzoru na druge saveze na inicijativu iz klubova, tenaknadnu preporuku Izvršnog odbora ŽNS, sinoć je predstavljena konačna idejanovog sustava natjecanja.




Županijski instruktor Damir Bognar je detaljno predstavioplan realizacije ove reforme, a s obzirom da su se predstavnici klubova s timprijedlogom složili, očekuje se još samo konačna potvrda Izvršnog odbora iSkupštine ŽNS, pa bi od sljedeće natjecateljske sezone trebao zaživjeti neštoliberalniji sustav natjecanja u mlađim kategorijama. Prema aktualnomprijedlogu, klubovi 1. ŽNL bi i dalje morali imati dvije mlađe kategorije, aklubovi 2. ŽNL jednu, dok oni iz posljednjeg ranga natjecanja nemaju obvezuimati mlađu kategoriju. Tako je bilo i do sada, no sada se otvara mogućnostsvakom klubu da ima i sve 4 ponuđene mlađe kategorije, ali i da sam izaberekoje će biti kategorije u kojima će se natjecati.




Ovaj sustav ima mnoge prednosti, a vjerojatno jedininedostatak mu je problem s terminima, kada i kako će se odigravati ove lige bitće poznato tek kada se definira njihov sastav krajem mjeseca lipnja. Naravno,pod uvjetom da prijedlog prođe na Skupštini.

Osim ove rasprave svakako je najzanimljiviji dio biloizvlačenje parova 3. kola županijskog Kupa, a parovi su poprilično zanimljivi.U Jakšiću će se odigrati susjedski derbi, u goste Pažinovim trupama stiže Timosvježenje. Jedini drugoligaš u 3. kolu, NK Sulkovci nisu bili pretjerane srećeu ždrijebu, ruka novinara 034 portala Mladena Mirkovića donijela im je članameđužupanijske lige Hajduk iz Pakraca, no s obzirom na domaćinstvo Sulkovljani nisu bez šanse.Ovaj susret je i jedini koji se neće odigrati tjedan pred prvenstveni start s obziromna obveze Hajduka u MŽNL, termin odigravanja će se naknadno odrediti.Zanimljivo će biti u Kutjevu gdje u goste dolazi pojačani Lipik, no i Kutjevoje osnažilo svoje redove, pa će biti zanimljivo vidjeti tko je bolje odradioprelazni rok, ali i pripreme. Lider 1. ŽNL Požega će ugostiti Slaven iz Gradca.Požežani su na svom terenu naravno veliki favorit, no Gračani su čudljivamomčad koja može i doživjeti debakl, no i napraviti senzaciju.



Tajnik saveza Marijan Rudež predstavnicima klubova jestaknuo još jednom problem sa sucima, uz ono što klubove, i ljubitelje nogometasmeta, a to je kvaliteta, jednako bitan problem je i broj sudaca koji se unekoliko posljednjih godina sa preko 50 pao na samo 38 što je nedovoljan brojza normalno funkcioniranje sustava, pa su klubovi zamoljeni da iz svojih redovapokušaju regrutirati nove suce, a prilika je ovo i da se javno pozovu svizainteresirani da se jave u savez te da ih se uputi na osposobljavanje.

Po završetku plenuma domaćin, NK Croatia je priredila večeruza sve goste Plenuma, a i na njoj je naravno "glavno jelo" bio nogomet…


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI