Za obnovu stare kinodvorane Pleternici odobreno 1,5 milijuna kuna

Budući multimedijalni centar u Pleternici
(FOTO: Grad Pleternica)

23.02.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 12397

Da je 2017. godina velikih ulaganja u Pleternici rekla je gradonačelnica Antonija Jozić, a to se upravo i obistinilo. Osim središnjeg gradskog trga kojeg će Pleternica dobiti, u ožujku bi trebala početi obnova stare kinodvorane čija vrijednost projekta stoji oko 20 milijuna kuna.



"Ministarstvo kulture odobrilo je još jedan projekt na području našeg grada, radi se o obnovi stare kinodvorane u Pleternici za koju je Ministarstvo odobrilo milijun i pol kuna, a ukupna vrijednost investicije je oko 20 milijuna kuna. Relativno brzo ćemo krenuti i s radovima jer je građevinska dozvola važeća te imamo svu potrebnu dokumentaciju, a gradit ćemo ga kroz jedno određeno razdoblje jer iz svog proračuna ne možemo osigurati sredstva da bi ova investicija bila gotova u godini dana. Važno je napomenuti da ćemo se prijaviti i na natječaj za europska sredstva te se nadamo da ćemo tim putem osigurati dio sredstava koji nam nedostaju", rekla je gradonačelnica Jozić.





Dvorana će imati 245 sjedećih mjesta i služit će za sve potrebe Grada Pleternice od priredbi, konferencija, koncerata, predstava te projekcije filmova.





Gradonačelnica Jozić napomenula je da je projektna dokumentacija za izgradnju pleterničke srednje škole spremna te se čeka natječaj kako bi se mogli prijaviti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI