Ronko ima još 11 dana da vrati novac Tekiji d.o.o.

Zdravko Ronko
(FOTO: M.M.)

17.02.2017. | A.M.
Pregleda: 13817

Predsjednik Gradskog vijeća Požege Nino Smolčić pozvao je na prošloj sjednici vijećnika Zdravka Ronka da vrati nezakonito prisvojen novac gradskom poduzeću Tekija d.o.o.

Podsjetimo, Smolčić je medijima predočio dokumente Povjerenstva za sukob interesa koje je utvrdilo da su Ronku isplaćivane naknade kao predsjedniku Skupštine Tekije iako je u isto vrijeme obnašao dužnost gradonačelnika Požege. Smolčić nam je predočio i dokumente koji dokazuju kako je Ronko sam sebi propisao nepripadajuću naknadu. Riječ je o ukupno 60.000 kuna za što je Ronko pozvan da istu vratiti najkasnije do 1. ožujka ove godine - što je iznos bez kamata.

Ronko je prvo tvrdio da je riječ o falsificiranju dokumenata te da to nije istina, a zatražio je i smjenu Smolčića s funkcije predsjednika Gradskog vijeća zbog "štete nanesene ugledu vijećnika". Međutim, na prošloj sjednici Gradskog vijeća promijenio je priču i više nije negirao činjenicu da mu je utvrđen sukob interesa, već tvrdi da je taj novac donirao Caritasu što je samo djelomično istinito. No, na taj je način uvukao i Caritas u svoje malverzacije. Ronko je također tvrdio da je on tu odluku naslijedio, odnosno da su naknadu primali i predsjednici Skupštine Tekije prije njega, međutim pokazalo se da ni to nije istina. Nitko prije ni iza Ronka nije si isplaćivao tu naknadu.


Očito nije uspio ni uvjeriti vijećnike u Gradskom vijeću da su dokumenti koje je Smolčić iznio u javnosti netočni budući da mu nije prošla ni Smolčićeva smjena.


Stoga bi jedino moralno sada bilo da gradski vijećnik i uvaženi saborski zastupnik vrati novac za koji je oštetio gradsku tvrtku, a samim time i građane Požege. Ronko je vjerojatni kandidat SDP-a za gradonačelnika Požege i ako misli ponovno pridobiti povjerenje građana Požege, vratiti novac bi bilo jedino ispravno. Dok je bio gradonačelnik često je volio reći kako upravlja gradskom imovinom "marom dobrog gospodara", e pa dobri gospodari si ne isplaćuju naknade za koje nema temelja. I dobar gospodar može pogriješiti, ali će onda svoju pogrešku naknadno ispraviti kad mu se na nju ukaže. Ronku je jasno ukazano, sad čekamo ispravak.

DANA...............SATI..............MINUTA............SEKUNDI


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI